Πριν το τέλος του 2012, η εμπορική διάθεση υπηρεσιών data 4G από την Cosmote
Πριν το τέλος του 2012 προγραμματίζει η Cosmote την εμπορική διάθεση υπηρεσιών μετάδοσης δεδομένων μέσω δικτύου τέταρτης γενιάς. Το δίκτυο 4G/LTE της εταιρείας εισέρχεται σε πιλοτική φάση από την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, με τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ να του στέλνουν πρώτοι απαιτητική δουλειά, από επιλεγμένες περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Πριν το τέλος του 2012 προγραμματίζει η Cosmote την εμπορική διάθεση υπηρεσιών μετάδοσης δεδομένων μέσω δικτύου τέταρτης γενιάς. Το δίκτυο 4G/LTE της εταιρείας εισέρχεται σε πιλοτική φάση από την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, με τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ να του στέλνουν πρώτοι απαιτητική δουλειά, από επιλεγμένες περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η σταδιακή ανάπτυξη του δικτύου 4G, τεχνολογίας LTE, συνεχίζεται και προχωράει με «γοργούς ρυθμούς» δηλώνει η Cosmote, και οι δοκιμές του δικτύου και του εξοπλισμού του εμπορικού δικτύου έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία. Από την πιλοτική φάση, αναμένεται να προκύψει σημαντική ανατροφοδότηση για τις ταχύτητες που επιτυγχάνονται σε πραγματικές συνθήκες από τους ίδιους τους χρήστες, ώστε το δίκτυο να κριθεί έτοιμο για εμπορική διάθεση.
Ενδιαφέρον είναι πως από την ημερομηνία έναρξης της πιλοτικής διάθεσης υπηρεσιών data σε 4G, η Cosmote θα ανοίξει φόρμα ενδιαφέροντος προς το ευρύ κοινό από τον δικτυακό της τόπο στην διεύθυνση www.cosmote.gr. Έτσι, όποιος έχει λόγο να αποζητά υπηρεσίες τάχιστης μετάδοσης δεδομένων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας μπορεί να ζητήσει να προηγηθεί όταν ξεκινήσει η εμπορική διάθεσή τους και να είναι από τους πρώτους που θα προμηθευτεί το απαιτούμενο «στικάκι» 4G.
Τα δίκτυα 4G/LTE αποτελούν σήμερα συνώνυμο της υψηλής ταχύτητας πρόσβασης στο Διαδίκτυο εν κινήσει. Εκεί όμως που θα πρέπει να δείξουν τα δόντια τους είναι οι απαιτητικές εφαρμογές της μετάδοσης με τεχνολογία ροής και μάλιστα σε ποιότητα HD (HD streaming), ή οι εικονικές διασκέψεις μέσω δικτύου με υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου (HD videoconferencing). Πιο «ταπεινές», εφαρμογές, θεωρούνται η αποστολή και η λήψη αρχείων πολλών GB, μια δουλειά που φέρονται να αναλαμβάνουν ευχαρίστως τα δίκτυα 4G, με τις εταιρείες να φέρουν ως ενδεικτικό παράδειγμα την μεταφορά μιας ταινίας σε υψηλή ευκρίνεια σε 2 έως 3 λεπτά (κατά μέσο όρο).
Μετά την διάθεση των υπηρεσιών μετάδοσης δεδομένων από το δίκτυο LTE, η Cosmote θα προχωρήσει και στις υπηρεσίες που αφορούν στην φωνή.
In.gr Τεχνολογία
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442