Παγκόσμια ανάκληση 7,43 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από την Toyota
H ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μαζική ανάκληση εκατομμυρίων αυτοκινήτων παγκοσμίως, εκ των οποίων 1,39 εκ. στην ευρωπαϊκή αγορά, λόγω ελαττώματος που εντοπίστηκε στο διακόπτη των ηλεκτρικών παραθύρων στην πόρτα του οδηγού.
Στην ανάκληση 7,43 εκατομμυρίων αυτοκινήτων της σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ευρώπη, αλλά και σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Toyota, επικαλούμενη κατασκευαστικό ελάττωμα στο διακόπτη των ηλεκτρικών παραθύρων στην πόρτα του οδηγού.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ιαπώνων, κατά τη διαδικασία κατασκευής του πιθανόν δεν έχει γίνει επαρκής λίπανση με αποτέλεσμα να υπάρχουν τριβές στο διακόπτη, που σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσουν σε δυσλειτουργία ή και μόνιμη βλάβη.
Η Toyota τονίζει ότι ενδεχόμενη απόπειρα αποκατάστασης του προβλήματος με λιπαντικά εμπορίου μπορεί να οδηγήσει στην υπερθέρμανση και στην πλήρη διάβρωση του διακόπτη.
Σχετικά με την ημερομηνία παραγωγής των αυτοκινήτων στα οποία αφορά η πρωτοβουλία της Toyota, πρόκειται για μοντέλα που έχουν, στο σύνολό τους, κατασκευαστεί από το 2005 έως το 2010.
Όσον αφορά τη γεωγραφία της ανάκλησης, ο κύριος όγκος αφορά τις ΗΠΑ όπου σε επισκευή υπόκεινται 2,47 εκατομμύρια οχήματα και συγκεκριμένα τα μοντέλα Yaris, Corolla, Matrix, Camry, RAV-4, Highlander, Tundra, Sequoia, Scion xB και xD.
Στην ευρωπαϊκή ήπειρο, υποψήφια για επισκευή είναι 1,39 εκατομμύρια αυτοκίνητα, ενώ όσον αφορά τα μοντέλα, πρόκειται για Yaris, Corolla, Auris και RAV-4.
Στην Ιαπωνία έχουν εντοπιστεί 460.000 αυτοκίνητα, τα οποία ενδέχεται να εμφανίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, -Vitz, Belta, Ractis, Ist, Auris και Corolla Lumion- και τέλος, υπάρχει ένας αριθμός αυτοκινήτων υποψήφιων προς επισκευή σε Μέση Ανατολή, Αυστραλία, Κίνα και σε άλλες περιοχές της Ασίας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά τραυματισμών ή ατυχημάτων που να αποδίδονται στο συγκεκριμένο πρόβλημα, ωστόσο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου της Toyota, Joichi Tachikawa, έχουν υπάρξει αναφορές καταναλωτών για το πρόβλημα οι οποίες αριθμούν τις 200 περιπτώσεις στις ΗΠΑ και τις 39 στην Ιαπωνία.
auto.in.gr
- Η εμφάνιση της Σάρα Πόλσον στο Met Gala θέλησε να χλευάσει τον ακραίο πλούτο – Πέτυχε το αντίθετο
- Brain regain: Φορο-μπόνους για επιστήμονες που επιστρέφουν Ελλάδα – Η διαδικασία
- Ο Λανουά γλιτώνει την απολογία – Σκοτάδι και χάος στη διαιτησία
- Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον Κηφισό – ΄Ενας τραυματίας
- Η Κρήτη ανεβαίνει στην Αθήνα: 100 χρόνια από τη γέννηση του Κώστα Μουντάκη
- Άνδρος: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο – Σώοι και οι 9 ναυτικοί
- Η μουσική μπορεί να σε πάει από το στρες στη χαλάρωση μέσα σε λίγα λεπτά
- Νέα Ιωνία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω επισκευής σήραγγας στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442