Με αφορμή το βιβλίο «Η ψυχολογία της διατροφής. Πώς οι διατροφικές συνήθειες αντανακλούν τον συναισθηματικό μας κόσμο», της Καλλιόπης Εμμανουηλίδου (εκδ. Μεταίχμιο), η ψυχολόγος συντονίζει ένα βιωματικό εργαστήριο με θέμα την ψυχολογική διάσταση της διατροφής.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, θα ταξιδέψουμε μαζί στον τρόπο που σχηματίσαμε τις πρώτες μας διατροφικές εμπειρίες. Θα θυμηθούμε πώς μας τάιζαν, ποια ήταν τα αγαπημένα μας φαγητά και πώς νιώσαμε όταν κοιτάξαμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη όταν γίναμε έφηβοι. Θα ανακαλύψουμε τις διαφορές ανάμεσα στη συναισθηματική και την πραγματική πείνα και θα δούμε γιατί πολλές φορές δεν χορταίνουμε με τίποτα. Θα καταλάβουμε ότι η συμφιλίωση με το φαγητό μας σημαίνει και συμφιλίωση με τον ίδιο μας τον εαυτό. Γιατί τελικά η καρδιά και το στομάχι… είναι πολύ κοντά!

  • Πού: Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
  • Πότε: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, στις 19:00 μ.μ.

Η Καλλιόπη Εμμανουηλίδου είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακά στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Έρευνα. Έχει δίπλωμα γενικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής διαταραχών πρόσληψης τροφής. Είναι κάτοχος διδακτορικού με θέμα τη νοημοσύνη και το ταλέντο. Διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται ως ψυχολόγος και ως επιμορφώτρια στη Θεσσαλονίκη.

Ελεύθερη Είσοδος
Ο αριθμός των θέσεων ειναι περιορισμένος γι’ αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση σημμετοχής.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: events@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη Επιθυμώ να συμμετάσχω στο Βιωματικό Εργαστήριο για τη Διατροφή. Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012.

health.in.gr