Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιωματικό εργαστήριο για τη διατροφή και την ψυχική υγεία

Βιωματικό εργαστήριο για τη διατροφή και την ψυχική υγεία

Με αφορμή το βιβλίο «Η ψυχολογία της διατροφής. Πώς οι διατροφικές συνήθειες αντανακλούν τον συναισθηματικό μας κόσμο», της Καλλιόπης Εμμανουηλίδου, η ψυχολόγος συντονίζει ένα βιωματικό εργαστήριο με θέμα την ψυχολογική διάσταση της διατροφής.

Με αφορμή το βιβλίο «Η ψυχολογία της διατροφής. Πώς οι διατροφικές συνήθειες αντανακλούν τον συναισθηματικό μας κόσμο», της Καλλιόπης Εμμανουηλίδου (εκδ. Μεταίχμιο), η ψυχολόγος συντονίζει ένα βιωματικό εργαστήριο με θέμα την ψυχολογική διάσταση της διατροφής.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, θα ταξιδέψουμε μαζί στον τρόπο που σχηματίσαμε τις πρώτες μας διατροφικές εμπειρίες. Θα θυμηθούμε πώς μας τάιζαν, ποια ήταν τα αγαπημένα μας φαγητά και πώς νιώσαμε όταν κοιτάξαμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη όταν γίναμε έφηβοι. Θα ανακαλύψουμε τις διαφορές ανάμεσα στη συναισθηματική και την πραγματική πείνα και θα δούμε γιατί πολλές φορές δεν χορταίνουμε με τίποτα. Θα καταλάβουμε ότι η συμφιλίωση με το φαγητό μας σημαίνει και συμφιλίωση με τον ίδιο μας τον εαυτό. Γιατί τελικά η καρδιά και το στομάχι… είναι πολύ κοντά!

  • Πού: Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
  • Πότε: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, στις 19:00 μ.μ.

Η Καλλιόπη Εμμανουηλίδου είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακά στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Έρευνα. Έχει δίπλωμα γενικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής διαταραχών πρόσληψης τροφής. Είναι κάτοχος διδακτορικού με θέμα τη νοημοσύνη και το ταλέντο. Διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται ως ψυχολόγος και ως επιμορφώτρια στη Θεσσαλονίκη.

Ελεύθερη Είσοδος
Ο αριθμός των θέσεων ειναι περιορισμένος γι’ αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση σημμετοχής.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: events@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη Επιθυμώ να συμμετάσχω στο Βιωματικό Εργαστήριο για τη Διατροφή. Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012.

health.in.gr

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024