Επίθεση με γκαζάκια σε συρμό του τραμ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Στο στόχαστρο εμπρηστών βρέθηκε στις 5:50 τα ξημερώματα της Δευτέρας συρμός του τραμ που βρισκόταν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, αφού έσπασαν με λοστό το τζάμι σε ένα από τα δύο βαγόνια, έβγαλαν έξω μια ηλικιωμένη που είχε ήδη επιβιβαστεί και στη συνέχεια αφού τοποθέτησαν σακούλα αποτελούμενη από πέντε γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό, έβαλαν φωτιά και τράπηκαν σε φυγή.
Στο στόχαστρο εμπρηστών βρέθηκε στις 5:50 τα ξημερώματα της Δευτέρας συρμός του τραμ που βρισκόταν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, αφού έσπασαν με λοστό το τζάμι σε ένα από τα δύο βαγόνια, έβγαλαν έξω μια ηλικιωμένη που είχε ήδη επιβιβαστεί και στη συνέχεια αφού τοποθέτησαν σακούλα αποτελούμενη από πέντε γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό, έβαλαν φωτιά και τράπηκαν σε φυγή.
Από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ η φωτιά που ξέσπασε κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική.
Από την επίθεση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός επιβάτη, ενώ προσωρινά σταμάτησαν τα δρομολόγια.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).