
Στο 1% το ποσοστό του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 33%
Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε την Πέμπτη πως σε εφαρμογή απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, το Δημόσιο μεταβίβασε στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων το 4% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Πλέον το κράτος ελέγχει άμεσα μόλις το 1%, καθώς υπό τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται το 33% των μετοχών, το οποίο θα διατεθεί σε ιδιώτες στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη.
Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε την Πέμπτη πως σε εφαρμογή απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, το Δημόσιο μεταβίβασε στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων το 4% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Πλέον το κράτος ελέγχει άμεσα μόλις το 1%, καθώς υπό τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται το 33% των μετοχών, το οποίο θα διατεθεί σε ιδιώτες στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη.
Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) 12.760.000 μετοχές της ΟΠΑΠ Α.Ε. και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 4% του μετοχικού κεφαλαίου της.
Μετά την ανωτέρω μεταβολή το συνολικό ποσό μετοχών που έχει μεταβιβαστεί από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. ανέρχεται σε 105.270.000 μετοχές ήτοι ποσοστό 33% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΠΑΠ Α.Ε. ενώ το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου διαμορφώνεται πλέον σε 1%.
Διευκρινίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο ως αποκλειστικός μέτοχος της ως άνω εταιρείας ελέγχει έμμεσα τα ανωτέρω δικαιώματα ψήφου.
Εικάζεται ότι το Δημόσιο δεν θέλησε να διαθέσει ποσοστό πάνω από το 33% του Οργανισμού, δηλαδή και το υπόλοιπο 1% που κατέχει, προκειμένου να μην υπάρξει θέμα υποχρεωτικής δημόσιας προσφοράς για τον νέο επενδυτή που θα αποκτήσει αυτές τις μετοχές στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την 19η Οκτωβρίου.
Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, με την επιφύλαξη του δικαιώματος του ΤΑΙΠΕΔ να εισάγει ενδιάμεση φάση, η οποία θα αφορά στην υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών.
• Κατά την πρώτη φάση, οι υποψήφιοι θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία με την υποβολή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
• Κατά τη δεύτερη φάση, όσοι υποψήφιοι επιλεγούν, θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: Στο +14 από τη Ρεάλ οι Καταλανοί, έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442