Νόμιμη -κατά εισαγγελικές πηγές- η αξιοποίηση της λίστας με τις καταθέσεις στην Ελβετία
Διαφορετική είναι η κρίση εισαγγελικών πηγών για το εάν η λίστα με τους Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί ή όχι, δεδομένου ότι είναι προϊόν υποκλοπής. Αρμόδιες πηγές «αδειάζουν» όσους υποστηρίζουν ότι είναι παράνομη η αξιοποίησή της, εξηγώντας ότι θα μπορούσε νομίμως να χρησιμοποιηθεί καθώς ενδέχεται να προκύπτουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε βαθμό κακουργήματος. Η λίστα βρίσκεται πλέον στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος ενδέχεται να καλέσει να δώσουν εξηγήσεις προσώπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της ...περιήγησης της λίστας από γραφείο σε γραφείο.
Διαφορετική είναι η κρίση εισαγγελικών πηγών για το εάν η λίστα με τους Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί ή όχι, δεδομένου ότι είναι προϊόν υποκλοπής. Πηγές που επικαλείται ο Σκάι «αδειάζουν» εκείνους που υποστηρίζουν ότι είναι παράνομη η αξιοποίηση της λίστας, εξηγώντας ότι θα μπορούσε νομίμως να χρησιμοποιηθεί καθώς ενδέχεται να περιλαμβάνει και καταθέτες που ελέγχονταν για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος.
Κατά τις ίδιες πηγές, υπάρχουν αποφάσεις του Αρείου Πάγου βάσει των οποίων τα στοιχεία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί.
Η λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία βρίσκεται πλέον στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη. Θεωρείται, μάλιστα, πιθανό ο κ. Πεπόνης να καλέσει να δώσουν εξηγήσεις προσώπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της …περιήγησης της λίστας από γραφείο σε γραφείο από το 2010 ώς σήμερα.
Η λίστα έφτασε στον κ. Πεπόνη την Τρίτη. Το «ταξίδι» της ξεκίνησε από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέστειλε τον φάκελο με τα συγκεκριμένα στοιχεία στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που εν συνεχεία τη διαβίβασε το ΣΔΟΕ.
Με τη σειρά του το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος απέστειλε τη λίστα στον οικονομικό εισαγγελέα.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων