Η ΕΚΤ θα πρέπει να παρεμβαίνει στις αγορές χωρίς προϋποθέσεις, δηλώνει ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ
Την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να εξετάσει παρέμβαση στις αγορές ομολόγων των κρατών της Περιφέρειας της Ευρωζώνης, ακόμη και χωρίς το προαπαιτούμενο πρόγραμμα διάσωσης του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης (ESM) εκφράζει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα, Τρίτη, στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να εξετάσει παρέμβαση στις αγορές ομολόγων των κρατών της Περιφέρειας της Ευρωζώνης, ακόμη και χωρίς το προαπαιτούμενο πρόγραμμα διάσωσης του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης (ESM) εκφράζει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα, Τρίτη, στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.
«Η ΕΚΤ θα πρέπει να λειτουργεί με βάση αντικειμενικά κριτήρια», δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να έχει την ευελιξία να δράσει εάν κρίνει ότι οι αποδόσεις αυξάνονται και οι συνθήκες δικαιολογούν τις παρεμβάσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περιμένει την έγκριση κάποιου προγράμματος διάσωσης του ESM αυτό θα μπορούσε να την οδηγήσει να μην είναι σε θέση να ενεργήσει αρκετά γρήγορα για να μειώσει τα spreads.
Τέλος, ο Γκουρία προειδοποίησε ότι η αναζήτηση βοήθειας από τον ESM θα μπορούσε από μόνη της να οδηγήσει μια χώρα να αποκοπεί από τις αγορές, κάτι που σύμφωνα με τον Μεξικανό επικεφαλής του ΟΟΣΑ είναι ένας εκ των λόγων που η Ισπανία δεν έχει ακόμη υποβάλει αίτημα για πρόγραμμα του Μονίμου Μηχανισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρασί: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γερμανικός αμπελοοινικός τομέας
- Μπλεξίματα για την Αργεντινή από τη FIFA για το πανό για τα Φώκλαντ
- Κλιματική αλλαγή: Η ζέστη και ο καπνός από τις πυρκαγιές αποτελούν τη νέα επικίνδυνη πραγματικότητα
- Ιράν: 38 νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες από τις 22 Ιουνίου – Επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Συρία
- Ανεξάρτητος βουλευτής και ο Διονύσης Καλαματιανός
- Βριλήσσια: Σκύλος επιτέθηκε σε 66χρονο τον τραυμάτισε και σκότωσε το σκυλάκι του – Χειροπέδες στην ιδιοκτήτρια
- Συμπληρώματα διατροφής σκύλου: Πότε είναι απαραίτητα για την υγεία του
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φορτούνα Σιτάρντ στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442