Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Goran Bregovic: Champagne for Gypsies

Goran Bregovic: Champagne for Gypsies

O Goran Bregović ανοίγει μια σαμπάνια και κάνει μια πρόποση για όλους τους Τσιγγάνους που με το ταλέντο τους και τη διονυσιακή τους ενέργεια σημάδεψαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. O Goran Bregović ανοίγει μια σαμπάνια και κάνει μια πρόποση για όλους τους Τσιγγάνους που με το ταλέντο τους και τη διονυσιακή τους ενέργεια σημάδεψαν τον ευρωπαϊκό […]

O Goran Bregović ανοίγει μια σαμπάνια και κάνει μια πρόποση για όλους τους Τσιγγάνους που με το ταλέντο τους και τη διονυσιακή τους ενέργεια σημάδεψαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
O Goran Bregović ανοίγει μια σαμπάνια και κάνει μια πρόποση για όλους τους Τσιγγάνους που με το ταλέντο τους και τη διονυσιακή τους ενέργεια σημάδεψαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Champagne for Gypsies είναι ο τίτλος του νέου του album όπου εκτός της γνωστής πλέον και διάσημης Μπάντας του για Γάμους και Κηδείες, ο Bregović συνεργάζεται με διεθνώς αναγνωρισμένους Τσιγγάνους μουσικούς από διαφορετικά είδη και χώρες του πλανήτη, όπως οι: The Gipsy Kings από τη Γαλλία, Stephan Eicher από την Ελβετία, Eugene Hütz (Gogol Bordello) από την Ουκρανία, Αμερική και Βραζιλία, Florin Salam από τη Ρουμανία και Selina O’Leary από την Ιρλανδία.

Το Champagne for Gypsies, η συνέχεια του καταιγιστικού live album του, Alkohol (2008), είναι ένας ακόμα δίσκος του Goran Bregović «με μουσική που κάνει τα πόδια να χορεύουν και την καρδιά να γελάει».
Ο αγαπημένος στο κοινό Σέρβος rock star με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο -που έβαλε τις μουσικές των Βαλκανίων στον χάρτη του κόσμου και τις δικές μας συνειδήσεις στους καταιγιστικούς ρυθμούς του με τα soundtracks των ταινιών του Emir Kusturica, «Ο καιρός των Τσιγγάνων», ”Arizona Dream”, “Underground” -, επιστρέφει με ένα δίσκο-δήλωση που με την πηγαία, αυθεντική γεμάτη πάθος μουσική του αφηγείται βιώματα, όνειρα, έρωτες και ιστορίες των Τσιγγάνων.

«Ο νέος μου δίσκος Champagne for Gypsies, ήρθε σαν αντίδραση σε αυτή την καταπίεση που υφίστανται σήμερα οι Τσιγγάνοι σε όλη την Ευρώπη: κυνηγημένοι στη Γαλλία και στην Ιταλία, σπίτια καμένα στην Ουγγαρία… Είναι αδικία να συγκαλύπτονται τα πραγματικά προβλήματα με επινοημένα τεχνάσματα, όπως η ύπαρξη των Τσιγγάνων που κατά κανένα τρόπο δεν αποτελούν πρόβλημα αυτού του κόσμου, στον οποίο το μόνο αποτύπωμα που αφήνουν είναι το ταλέντο τους και η δίψα τους για ζωή.
Όλοι το γνωρίζουμε αυτό, κάποιος Τσιγγάνος ανώνυμος ή επώνυμος, όπως ο Charles Chaplin, ο Elvis Presley, ο Django Reinhardt ή η Μητέρα Teresa, με το πνεύμα του κάποτε μας συνεπήρε…»
Goran Bregović

Δείτε (Album Trailer)
Goran Bregovic Feat The Gipsy Kings – Balkaneros


Κάντε Like στη σελίδα της Ψυχαγωγίας στο Facebook

Sports in

ΜακΚίσικ: «Αισθάνομαι ότι είναι η χρονιά που θα τα πάρουμε όλα»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024