«Κίτρινη κάρτα» έβγαλε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς για τις μεταρρυθμίσεις
Με συστάσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε υψηλούς τόνους για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης βρέθηκαν αντιμέτωποι οι υπουργοί και υφυπουργοί στη διάρκεια των διαδοχικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, εν όψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα σήμερα, Δευτέρα. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι ρυθμοί της κυβέρνησης στον τομέα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων δεν είναι ικανοποιητικοί και ζήτησε να δράσουν ταχύτητα, προκειμένου να ακυρωθεί ένα βασικό επιχείρημα εκ μέρους των δανειστών.
Με συστάσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε υψηλούς τόνους για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης βρέθηκαν αντιμέτωποι οι υπουργοί και υφυπουργοί στη διάρκεια των διαδοχικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι ρυθμοί της κυβέρνησης στον τομέα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων δεν είναι ικανοποιητικοί και ζήτησε να δράσουν ταχύτητα, προκειμένου να ακυρωθεί ένα βασικό επιχείρημα εκ μέρους των δανειστών.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, το κυβερνητικό σχέδιο για μεταρρυθμιστικέςδράσεις ανά υπουργείο, οι περισσότερες από τις οποίες έχουνχρονικό ορίζοντα έως το τέλος του έτους, θα το παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάραςστην προσεχή συνεδρίαση του
Εurogroup, παράλληλα με το πακέτοτων περικοπών ύψους 13,5 δισ. ευρώ.
Κατά πληροφορίες, αναποτελεσματική προσπάθεια καταγράφηκε στοπεδίο μείωσης της φαρμακευτικήςδαπάνης, καθώς και καθυστερήσειςόσον αφορά την απελευθέρωση τωνκλειστών επαγγελμάτων (έγινε εκτενής συζήτηση γιαδικηγόρους και φορτοεκφορτωτές) καιτης αγοράς ενέργειας, αλλά και στηνηλεκτρονική σύνδεση φορολογουμένων– Εφορίας, ενόψει και της φορολογικήςμεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με Τα Νέα,από την πλευρά του πρωθυπουργούως θέματα πρώτης προτεραιότητας, ταοποία θα κυριαρχήσουν προσεχώς καιστην κυβερνητική ατζέντα –παράλληλαμε το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων,την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη συγχώνευση δημόσιων οργανισμών– ετέθησαν ακόμη η αντιμετώπιση των ολιγοπωλίων στην αγορά(καρτέλ) και η δημιουργία ενιαίας Αρχήςδημόσιων συμβάσεων.
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ενοικίαση ακινήτων – Πότε ο ιδιοκτήτης δικαιούται αποζημίωση για φθορές – Πώς μπορεί να τη διεκδικήσει
- Η Παρί Σεν Ζερμέν εξετάζει την απόκτηση του Φεράν Τόρες
- Ποιοι μπαίνουν στις 72 δόσεις της εφορίας για ληξιπρόθεσμα χρέη – Πότε χάνεται η ρύθμιση
- Καύσωνας στη Γαλλία: 37 διαμερίσματα σε «κόκκινη επιφυλακή» – Ο πύργος του Άιφελ και μουσεία κλείνουν νωρίς
- Ολυμπιακός: Το ενδιαφέρον της Ντουμπάι BC για τον Γουόκαπ και τα δεδομένα για την παραχώρησή του
- Όταν η Chanel συνάντησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια την υψηλή ραπτική
- Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά εκατομμύρια γυναίκες παραμένουν χωρίς κινητό
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442