
Από το 2014 θα επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, εκτιμά η Standard & Poor’s
Σε αναθεώρηση των προβλέψεων της για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης, προχώρησε η Standard & Poor's, εκτιμώντας πλέον ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη θα γίνει το 2014, καθώς εφέτος η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 0,8%, ενώ το 2013 το ΑΕΠ θα παραμείνει στάσιμο. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Ισπανία, βλέπει επιδείνωση της ύφεσης το 2013, καθώς προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,4% έναντι 0,6% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
Σε αναθεώρηση των προβλέψεων της για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης, προχώρησε η Standard & Poor’s, εκτιμώντας πλέον ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη θα γίνει το 2014, καθώς εφέτος η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 0,8%, ενώ το 2013 το ΑΕΠ θα παραμείνει στάσιμο (0%).
Οι προηγούμενες προβλέψεις που είχαν δημοσιοποιηθεί τον Ιούλιο, έκαναν λόγο για συρρίνωση 0,7% εφέτος και ανάπτυξη 0,3% το 2013.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Ισπανία, βλέπει επιδείνωση της ύφεσης το 2013, καθώς προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,4% έναντι 0,6% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
«Οι πρόσφατοι οικονομικοί δείκτες εξακολουθούν να δίνουν μία ζοφερή εικόνα για την Ευρώπη. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την άποψή μας ότι η Ευρωζώνη οδεύει σε μία νέο περίοδο ύφεσης μετά από τρία τρίμηνα αρνητικής ή μηδενικής ανάπτυξης από το τελευταίο τρίμηνο του 2010», δήλωσε ο επικεφαλής οκονομολόγος του οίκου για την Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή και την αφρική, Ζαν-Μισέλ Σιξ.
«Ειδικότερα προβλέπουμε έναν ακόμη χρόνο πολύ αδύναμης ανάπτυξης για το 2013 στη Γαλλία και τη Βρετανία και περαιτέρω μείωση της παραγωγής στην Ιταλία και την Ισπανία», προσέθεσε.
«Εκτιμούμε ότι η δημοσιονομική συρρίκνωση έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στο ΑΕΠ από ότι στο παρελθόν κυρίως επειδή υπάρχει ταυτόχρονη διαδικασία απομόχλευσης στον ιδιωτικό τομέα που σχετίζεται με την αδύναμη ανάπτυξη της προσφοράς χρήματος», σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ορμούζ – Συνομιλίες Λιβάνου και Ισραήλ με τη συμμετοχή Ρούμπιο
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442