Προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για μεγαλύτερη εξοικονόμηση δαπανών στην Αμυνα
Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς συναντήθηκε την Παρασκευή με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο και την στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τα υπό έγκριση μέτρα που αφορούν τον Τομέα της Άμυνας. Η ΔΗΜΑΡ κατέθεσε αναλυτικά προτάσεις για μέτρα εξοικονόμησης πόρων και αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα και να αυξηθεί η αποτρεπτική ικανότητα και των τριών Όπλων.
Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς συναντήθηκε την Παρασκευή με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο και την στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τα υπό έγκριση μέτρα που αφορούν τον Τομέα της Άμυνας.
Η ΔΗΜΑΡ κατέθεσε αναλυτικά προτάσεις για μέτρα εξοικονόμησης πόρων και αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα και να αυξηθεί η αποτρεπτική ικανότητα και των τριών Όπλων.
Οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για τη συμμετοχή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο σχέδιο περιστολής των δαπανών είναι οι εξής:
1. Μετάθεση πληρωμής εξοπλιστικών προγραμμάτων στο μέλλον και ακύρωση νέων παραγγελιών
2. Αξιοποίηση πεπαλαιωμένου εξοπλισμού με πώλησή του σε ενδιαφερόμενες τρίτες χώρες
3. Αναδιοργάνωση δομών λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων κατά το πρότυπο της διάρθρωσης των ΗΠΑ και Ισραήλ
4. Κλείσιμο και άλλων στρατοπέδων που δεν συντελούν στην επίτευξη καλύτερης επιχειρησιακής κατάστασης και δεν συμβάλλουν στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας
5. Μείωση των δαπανών για το ΝΑΤΟ και μείωση των στρατιωτικών αποστολών στο εξωτερικό.
Στη συνάντηση υπήρξε επίσης συμφωνία στο ότι δεν μπορούν να μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς ήδη αυτά είναι εξαιρετικά χαμηλά.
«Μπορούν να επιτευχθούν μεγαλύτερες περικοπές στην Άμυνα χωρίς να θίγεται η επιχειρησιακή και αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και χωρίς να θιγούν τα ειδικά μισθολόγια των στελεχών» είπε ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου.
«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, εξετάζει με μεγάλη προσοχή τα μέτρα που προτείναμε να υιοθετηθούν και πιστεύω ότι κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση τουλάχιστον σε ότι αφορά τα ζητήματα της Εθνικής Άμυνας» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βάγια Νέστορα: Είχε χάσει την κόρη της το 2021 – Το σπαρακτικό αντίο του συζύγου της για τη δολοφονία της
- «Βροχή» τα ρεκόρ στο Μουντιάλ: Τι πέτυχαν Μπαλογκάν, Τζέκο, Βέλγιο και Βορειοαμερικάνοι (pics)
- MEGA Γεγονότα: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis
- Κίεβο: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους
- Με «Kalimera» ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ
- Ντέιβιντ Μπόουι: Έκθεση με σπάνια αντικείμενα του περιοδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Πύργος: Συναγερμός για φωτιά σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί
- Με αυτές τις ομάδες συζητά ο Τζι Τζέι Σορτς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442