Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απαγορεύει η Γαλλία τη διαδήλωση κατά της αμερικανικής ταινίας για τον Μωάμεθ

Απαγορεύει η Γαλλία τη διαδήλωση κατά της αμερικανικής ταινίας για τον Μωάμεθ

Την απαγόρευση της διαδήλωσης που σχεδιάζεται το Σάββατο στο Παρίσι κατά της αμερικανικής αντι-ισλαμικής ταινίας ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό, επαναλαμβάνοντας πως όσοι αισθάνονται προσβεβλημένοι από τα σκίτσα του Μωάμεθ μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. «Δεν υπάρχει λόγος να αφήσουμε να προκληθούν στη χώρα μας συγκρούσεις που δεν αφορούν τη Γαλλία» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Την απαγόρευση της διαδήλωσης στο Παρίσι κατά της αμερικανικής αντι-ισλαμικής ταινίας ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό, επαναλαμβάνοντας πως όσοι αισθάνονται προσβεβλημένοι από τα σκίτσα του Μωάμεθ μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα που τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης καλούν σε διαδήλωση το Σάββατο εναντίον της ταινίας «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων», η προβολή της οποίας έχει προκαλέσει αιματηρές διαδηλώσεις σχεδόν σε όλο τον κόσμο, ο Γάλλος πρωθυπουργός τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL: «Κοινοποιήθηκε η οργάνωση της διαδήλωσης και αυτή η κοινοποίηση απορρίφθηκε».

«Δεν υπάρχει λόγος να αφήσουμε να προκληθούν στη χώρα μας συγκρούσεις που δεν αφορούν τη Γαλλία» είπε χαρακτηριστικά ο Ερό.

«Ζούμε σε μια Δημοκρατία που δεν έχει την πρόθεση να αφήσει να την εκφοβίσουν οποιοιδήποτε υποστηρίζουν αυτές τις αξίες» πρόσθεσε.

«Δεν θα ανεχτούμε τις ακραίες ενέργειες…», είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός και εξήρε το «πνεύμα υπευθυνότητας και μετριοπάθειας» των υπευθύνων του μουσουλμανικού πολιτισμού.

Σε ερώτηση για τη δημοσίευση από την σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo σκίτσων του Μωάμεθ, ο Ερό είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα μας εγγυάται την ελευθερία της έκφρασης, όπως και την ελευθερία της δημοσίευσης σκίτσων».

«Ο καθένας μπορεί να ασκήσει αυτήν την ελευθερία» υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός, όμως «αν κάποιος πραγματικά αισθάνεται ότι θίγονται οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις και ότι παραβιάζεται η ελευθερία του αυτή, μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια».

Αναφερόμενος στα σκίτσα, ο Ερό είπε πως «είναι ευθύνη αυτών που διευθύνουν την εφημερίδα να αποφασίσουν τι θα κάνουν».

Τέλος, ο Γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε πως «κατανοεί» ότι ορισμένοι μπορεί να αισθάνονται πληγωμένοι, αλλά «ζούμε σε ένα κοσμικό κράτος, σε ένα δημοκρατικό κράτος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024