Πρώην δημοτικός αστυνομικός ο «εγκέφαλος» της συμμορίας με τα καλάσνικοφ
Ένας 30χρονος πρώην δημοτικός αστυνομικός από την Τρίπολη είναι ο αρχηγός της νέας συμμορίας με τα καλάσνικοφ που έχει διαπράξει τους τελευταίους μήνες δεκάδες ληστείες σε σπίτια, σούπερ μάρκετ, κοσμηματοπωλεία και γραφεία. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν την Τρίτη πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και τον πρώην δημοτικό αστυνομικό.
Ένας 30χρονος πρώην δημοτικός αστυνομικός από την Τρίπολη είναι ο αρχηγός της νέας συμμορίας με τα καλάσνικοφ που έχει διαπράξει τους τελευταίους μήνες δεκάδες ληστείες σε σπίτια, σούπερ μάρκετ, κοσμηματοπωλεία και γραφεία.
Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν την Τρίτη πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και τον πρώην δημοτικό αστυνομικό, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 14 γεμιστήρες, δύο περίστροφα, τρία πιστόλια, δέκα γεμιστήρες πιστολιών διαφόρων διαμετρημάτων, περίπου 1.000 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρεις επιθετικές και τρεις αμυντικές χειροβομβίδες.
Ο πρώην δημοτικός υπάλληλος είχε κατηγορηθεί αρχικά για ληστεία που είχε διαπράξει στις 15 Οκτωβρίου 2010 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κολοτρώνη στην Τρίπολη με λεία 25.000 ευρω. Για τη ληστεία αυτή, μάλιστα, είχε κατηγορηθεί και η 27χρονη φίλη του που είχε ομολογήσει.
Όπως αναφέρει «Το Βήμα», οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν από το 2010 πληροφορίες ότι ο 34χρονος σχετιζόταν και με άλλη ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πεύκη. Λίγο μετά την ληστεία οι δράστες άρχισαν να γαζώνουν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους είχαν εντοπίσει στο Μενίδι.
Από τότε ο 30χρονος οργάνωσε μαζί με άλλα άτομα μία νέα μεγάλη συμμορία κακοποιών που προχώρησε σε εννέα ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, 14 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, μία ληστεία σε εταιρεία καθαρισμού, μία ληστεία σε οδηγό οχήματος και 24 ληστείες σε σπίτια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Τρίτη
- Στα +1.900 ευρώ ετησίως ο λογαριασμός ενέργειας λόγω Μέσης Ανατολής
- Σεξ σε εξωτερικούς χώρους, αναρρίχηση και Τότεναμ: Η συναγή για τον τέλειο Γιου Νέσμπε
- Video games: Πες μου τι παίζεις να σου πω ποιος είσαι
- Στον πάτο του ΟΟΣΑ οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Πληρωνόμαστε 21% λιγότερο από ό,τι το 2010
- «Όχι άλλο αμερικανικό κάρβουνο!» – Οι σύμμαχοι γυρίζουν την πλάτη στην αμερικανική ενέργεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442