Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαράζ συσκέψεων σε Μαξίμου και ΥΕΘΑ για την παράνομη μετανάστευση

Μπαράζ συσκέψεων σε Μαξίμου και ΥΕΘΑ για την παράνομη μετανάστευση

Σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή των υπουργών Αμυνας Π.Παναγιωτόπουλου, Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδια και Ναυτιλίας Κ.Μουσουρούλη, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και του ζητήματος που έχει προκύψει με τους πρόσφυγες από τη Συρία. Η πρώτη σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4, ενώ θα ακολουθήσει και νέα σύσκεψη το απόγευμα.

Σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή των υπουργών Αμυνας Π.Παναγιωτόπουλου, Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδια και Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ.Μουσουρούλη, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και του ζητήματος που έχει προκύψει με τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Δένδιας είπε ότι όντως υπάρχει αριθμός προσφύγων που αναμένουν στα παράλια της Τουρκίας, προκειμένου να διασχίσουν το Αιγαίο.

«Όπως όλοι ξέρουμε, στη Συρία υπάρχει ένα μεγάλο θέμα. Έχει αρχίσει να διαφαίνεται ένα προσφυγικό ρεύμα. Καταρχήν, δεν έχει φθάσει σε μεγάλους αριθμούς στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή πηγαίνει προς την Τουρκία, την Ιορδανία και το Ιράκ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινήσεις που γίνονται από την ελληνική πλευρά είναι να υπάρξει συνεννόηση με την Τουρκία, αλλά και διεθνείς οργανισμούς, ώστε να δημιουργηθούν ειδικές ζώνες υποδοχής προσφύγων εντός συριακού εδάφους.

Ήδη, η Τουρκία έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερο αριθμό από 130.000 πρόσφυγες και στο έδαφός της έχουν βρει καταφύγιο περί τις 86.000.

Παράλληλα, εξετάζεται το θέμα της συνεργασίας με τις κυπριακές Αρχές, για το ενδεχόμενο να φτάσουν και εκεί καραβάνια προσφύγων από τη Συρία.

Η νέα σύσκεψη θα γίνει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024