Σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή των υπουργών Αμυνας Π.Παναγιωτόπουλου, Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδια και Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ.Μουσουρούλη, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και του ζητήματος που έχει προκύψει με τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Δένδιας είπε ότι όντως υπάρχει αριθμός προσφύγων που αναμένουν στα παράλια της Τουρκίας, προκειμένου να διασχίσουν το Αιγαίο.

«Όπως όλοι ξέρουμε, στη Συρία υπάρχει ένα μεγάλο θέμα. Έχει αρχίσει να διαφαίνεται ένα προσφυγικό ρεύμα. Καταρχήν, δεν έχει φθάσει σε μεγάλους αριθμούς στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή πηγαίνει προς την Τουρκία, την Ιορδανία και το Ιράκ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινήσεις που γίνονται από την ελληνική πλευρά είναι να υπάρξει συνεννόηση με την Τουρκία, αλλά και διεθνείς οργανισμούς, ώστε να δημιουργηθούν ειδικές ζώνες υποδοχής προσφύγων εντός συριακού εδάφους.

Ήδη, η Τουρκία έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερο αριθμό από 130.000 πρόσφυγες και στο έδαφός της έχουν βρει καταφύγιο περί τις 86.000.

Παράλληλα, εξετάζεται το θέμα της συνεργασίας με τις κυπριακές Αρχές, για το ενδεχόμενο να φτάσουν και εκεί καραβάνια προσφύγων από τη Συρία.

Η νέα σύσκεψη θα γίνει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο