Σημαντικές μειώσεις διδάκτρων στα φροντιστήρια λόγω της κρίσης
Αποκλιμάκωση τιμών καταγράφεται για τη νέα σχολική χρονιά στα δίδακτρα των φροντιστηρίων τόσο της μέσης εκπαίδευσης όσο και των ξένων γλωσσών που σε σύγκριση με πέρυσι που φτάνουν μέχρι και το -48%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης.
Αποκλιμάκωση τιμών καταγράφεται για τη νέα σχολική χρονιά στα δίδακτρα των φροντιστηρίων τόσο της μέσης εκπαίδευσης όσο και των ξένων γλωσσών που σε σύγκριση με πέρυσι που φτάνουν μέχρι και το -48%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης.
Στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης διαπιστώθηκε μέση μεταβολή -11,2% με τις μεγαλύτερες μειώσεις να παρατηρούνται στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου.
Συγκεκριμένα, στο 68% του δείγματος καταγράφηκαν αρνητικές μεταβολές σε σύγκριση με πέρσι, στο 27% οι τιμές παρέμειναν σταθερές και μόλις στο 5% καταγράφηκαν κάποιες μικρές ανατιμήσεις.
Στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών η μέση μεταβολή υπολογίζεται στο -2,8%, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να παρατηρούνται στις πρώτες τάξεις, ενώ σε ακόμα μικρότερες τάξεις μάλιστα (π.χ. νηπιακές) υπάρχουν προσφορές ακόμα και δωρεάν.
Συγκεκριμένα, στο 31% του δείγματος καταγράφηκαν αρνητικές μεταβολές σε σύγκριση με πέρσι, στο 66% οι τιμές παρέμειναν σταθερές και μόλις στο 3% καταγράφηκαν μικρές ανατιμήσεις.
Στην επεξεργασία των στοιχείων δεν έχουν συμπεριληφθεί τυχόν οριζόντιες εκπτώσεις ή ειδικές προσφορές σε κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι κ.λπ.).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ληξιπρόθεσμα χρέη: Στο μικροσκόπιο καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσία
- Τζόκερ: Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο των 11,6 εκατ. ευρώ
- Ο χορός μπορεί να «νικήσει» το στρες;
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να καταλάβει τα πλοία, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ
- Αρκάς: Ένα μάθημα πολιτικής συμπεριφοράς
- Moody’s: Τα 4 σενάρια για τις εκλογές του 2027 στην Ελλάδα
- Ιράν προς ΗΠΑ: Η θάλασσα του Ομάν μπορεί να γίνει ο τάφος σας – Σταματήστε τον αποκλεισμό
- Αφθώδης πυρετός: 5 μήνες θα χρειαστούν για να “σκαναριστεί” η Λέσβος – «Οι κτηνοτρόφοι κουράστηκαν να διαμαρτύρονται»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442