Δύο επιλογές εξετάζει η κυβέρνηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Δύο επιλογές υπάρχουν για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπως είπε την Τρίτη στους επικεφαλής της τρόικας ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος. Η μία προβλέπει την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας από την κυβέρνηση και η άλλη τον διαχωρισμό σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, με την πώληση του «υγιούς» κομματιού.
Δύο επιλογές υπάρχουν για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπως είπε την Τρίτη στους επικεφαλής της τρόικας ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος.
Η μία προβλέπει την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας από την κυβέρνηση και η άλλη τον διαχωρισμό σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, με την πώληση του «υγιούς» κομματιού.
Οι κεφαλαιακές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν υπολογίζονται σε 3 δισ. ευρώ περίπου.
Το μέλλον του ΤΤ θα κριθεί και από την πορεία της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αυτή θα υλοποιηθεί μετά την εκταμίευση της δφόσης των 31,5 δισ. ευρώ, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου.
Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΤΤ συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις κόντρα στα σχέδια ιδιωτικοποίησης.
Σήμερα, θα πραγματοποιήσει 3ωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00, ενώ τα καταστήματα που λειτουργούν και σε απογευματινή βάρδια θα παραμείνουν κλειστά.
Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην Κεντρική Υπηρεσία και θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή.
Το ερχόμενο Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λουτσέσκου: «Είχαμε πολλά προβλήματα και κάποιες επιλογές ήταν αναγκαστικές»
- Το Ιράν αρνείται να συμμετάσχει στον β’ γύρο διαπραγματεύσεων – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για «υπερβολικές απαιτήσεις»
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Μητσοτάκης – Ο πρωθυπουργός καλύπτει τον Γεωργιάδη
- «Η Θυσία των Παρθένων στη Σύγχρονη Βαβυλώνα»: Το σκάνδαλο μαστροπείας ανηλίκων στη βικτωριανή Βρετανία
- Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-1: Σε απόσταση «βολής» για τον τίτλο οι «Πολίτες»! (vid)
- Μπάγερν Μονάχου – Στουτγκάρδη 4-2: Πρωταθλήτρια με τεσσάρα και για 35η φορά! (vid)
- Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ με Γεωργιάδη για την ευρωπαϊκή εισαγγελία – «Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα»
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)




















![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442