Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θα δοθεί και το 2013 το ποιοτικό «πριμ» για σιτάρι, λάδι, αιγοπρόβατα και αγελάδες

Θα δοθεί και το 2013 το ποιοτικό «πριμ» για σιτάρι, λάδι, αιγοπρόβατα και αγελάδες

Και το 2013 θα δοθεί το ποιοτικό «πριμ» (παρακράτημα)για το σιτάρι, το λάδι, τα αιγοπρόβατα και τις αγελάδες, καθώς, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρατείνεται για ένα χρόνο το καθεστώς των άμεσων ενισχύσεων για τους αγρότες.

Και το 2013 θα δοθεί το ποιοτικό «πριμ» (παρακράτημα) για το σιτάρι, το λάδι, τα αιγοπρόβατα και τις αγελάδες, καθώς, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρατείνεται για ένα χρόνο το καθεστώς των άμεσων ενισχύσεων για τους αγρότες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι γεωργοί οφείλουν να γνωρίζουν ότι για το 2013 ισχύουν οι ίδιες προβλέψεις με το 2012, τόσο για τις ενισχύσεις, όσο και για την πολλαπλή συμμόρφωση.

Το τρέχον κανονιστικό πλαίσιο για την ΚΑΠ και ειδικά για τις άμεσες ενισχύσεις προβλεπόταν να λήξει στο τέλος του 2012, καθώς από το 2013, θεωρητικά, θα υπήρχε νέος κανονισμός για την προγραμματική περίοδο 2013-2020.

Όμως, παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαία η μετάθεση της έναρξης του νέου καθεστώτος στο 2014, για όλη την ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη ετοιμάσει κανονισμό με τον οποίο δίνεται η παράταση και ο οποίος είναι στο τελικό στάδιο προετοιμασίας και αναμένεται να δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024