Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας
Με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρουσία των υπουργών Μακεδονίας Θράκης και Ανάπτυξης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο. Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάκαμψη της οικονομίας.
Με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρουσία των υπουργών Μακεδονίας Θράκης και Ανάπτυξης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο.
Οι επιχειρηματίες παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάκαμψη της οικονομίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ, Νικόλαο Πέντζο, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, οι δε βιομήχανοι επεσήμαναν πως «η έξοδος από την κρίση διέρχεται από την έμπρακτη υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας».
Ο ΣΒΕΕ ζήτησε από την κυβέρνηση την άμεση υλοποίηση όλων εκείνων των μέτρων που θα αυξήσουν άμεσα τη ρευστότητα και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα στην αγορά, με στόχο να διασωθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να αναπνεύσει η κοινωνία και οι επιχειρήσεις.
Όσον αφορά στα θέματα της βορείου Ελλάδος, η διοίκηση του ΣΒΕΕ ζήτησε από τον πρωθυπουργό την ενίσχυση της Ζώνης Καινοτομίας και του επεσήμαναν τον κίνδυνο αποεπένδυσης που βρίσκεται προ των πυλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Σαμαράς έδειξε κατανόηση στα αιτήματα τους και επεσήμανε πως πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό, καθώς μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος και για σειρά δράσεων που θα ενισχύσουν και την ανάπτυξη, και τη ρευστότητα και την επιχειρηματικότητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442