Επαρκής ο εφοδιασμός της αγοράς με το αντιπηκτικό Sintrom
Η Novartis Hellas, με γνώμονα την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες τους, ενημερώνει το ελληνικό κοινό ότι εφοδιάζει επαρκώς την αγορά με το αντιπηκτικό σκεύασμα Sintrom (ασενοκουμαρόλη).
Το Sintrom (4 mg), κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά πάνω από 40 χρόνια και αποτελεί την αγωγή δεκάδων χιλιάδων ασθενών στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, η διάθεσή του είναι ομαλή και δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα ελλείψεων. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν πραγματοποιούνται παράλληλες εξαγωγές του σκευάσματος, δεν θα έπρεπε να παρατηρούνται φαινόμενα ελλείψεων.
H Novartis Hellas βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές έτσι ώστε να διευκρινισθεί το ζήτημα περαιτέρω.
Ωστόσο, από τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχει διερευνήσει ο ΕΟΦ, παρατηρήθηκε μικρή μείωση της προμήθειας του φαρμάκου από την αρμόδια εταιρεία για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2012, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες (Ιούλιο & Αύγουστο 2011), ενώ οι παράλληλες εξαγωγές για τους πρώτους επτά μήνες του 2012 είναι πολύ περιορισμένες.
Ως εκ τούτου, ο ΕΟΦ ζήτησε από την Novartis Hellas να αυξήσει άμεσα την προμήθεια του φαρμάκου στην ελληνική αγορά, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό.
Παράλληλα διερευνούνται τα στοιχεία των παράλληλων εξαγωγών για το μήνα Αύγουστο 2012, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν απαιτούνται μέτρα περιορισμού.
health.in.gr
- Ισημερινός: Δολοφόνησαν γυναίκα δικαστή – Είχε δεχτεί απειλές
- Λίβανος: 13 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Αναμεσά τους παιδί, γυναίκα και 2 διασώστες
- ΗΠΑ – Τουρκία: Αμερικανοί βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για την πιθανή επαναπροσέγγιση στο θέμα των F-35
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Γιατί;
- Eurovision 2026: Ξεσήκωσε το κοινό ο Akylas και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου
- Βρετανία: Ο Στάρμερ προς το παρόν διασώθηκε – Αλλά η εξουσία του είναι επισφαλής
- Τρόμος στη Μασαχουσέτη: Άνδρας άρχισε να πυροβολεί στη μέση του δρόμου – 11 τραυματίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 13.05.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 13.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-16834998-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442