Το Ιράν θα χτυπήσει βάσεις των ΗΠΑ αν χτυπηθούν οι εγκαταστάσεις του λέει ο Νασράλα
Η απάντηση του Ιράν σε ενδεχόμενη επίθεση από το Ισραήλ κατά των πυρηνικών του εγκαταστάσεων θα είναι πολύ δυναμική και δεν θα περιοριστεί στο Ισραήλ αλλά και σε βάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, απείλησε ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Όπως διευκρίνισε, η απάντηση δεν θα περιοριστεί μέσα στο Ισραήλ: «αμερικανικές βάσεις σε όλη την περιοχή μπορεί να γίνουν στόχοι του Ιράν», είπε και πρόσθεσε ότι «αν το Ισραήλ χτυπήσει το Ιράν, οι ΗΠΑ θα έχουν την ευθύνη».
Η απάντηση του Ιράν σε ενδεχόμενη επίθεση από το Ισραήλ κατά των πυρηνικών του εγκαταστάσεων θα είναι πολύ δυναμική και δεν θα περιοριστεί στο Ισραήλ αλλά και σε βάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, απείλησε ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.
Μιλώντας στον λιβανέζικο σταθμό Al Mayadeen, ο Νασράλα είπε ότι έχει ληφθεί η απόφαση να υπάρξει απάντηση και ότι «αυτή η απάντηση θα είναι δυναμική».
Όπως διευκρίνισε, η απάντηση δεν θα περιοριστεί μέσα στο Ισραήλ: «αμερικανικές βάσεις σε όλη την περιοχή μπορεί να γίνουν στόχοι του Ιράν», είπε και πρόσθεσε ότι «αν το Ισραήλ χτυπήσει το Ιράν, οι ΗΠΑ θα έχουν την ευθύνη».
Ο Νασράλα επικαλέστηκε για όσα είπε πληροφορίες που έχει από Ιρανούς αξιωματούχους—είναι γνωστές εξάλλου οι πολύ στενές σχέσεις της οργάνωσής του με το Ιράν.
Πάντως, πρόσθεσε, στο Ισραήλ υπάρχουν διαφωνίες για την επίθεση στο Ιράν και εκτίμησε ότι «ο ισραηλινός εχθρός τους επόμενους μήνες ή το προσεχές μέλλον δεν θα εξαπολύσει επίθεση κατά του Ιράν».
Το ενδεχόμενο επίθεσης που θα εμποδίσει ή θα καθυστερήσει σημαντικά την Τεχεράνη από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα –αν φυσικά στεφθεί με επιτυχία αυτή η εξαιρετικά περίπλοκη στρατιωτικά, πολιτικά και διπλωματικά επιχείρηση– έχει ανεβάσει την ένταση στη Μέση Ανατολή.
Συγκλίνουσες πληροφορίες θέλουν το Ισραήλ σχεδόν έτοιμο να εξαπολύσει την επίθεση ίσως και μέσα στο 2012 και τις ΗΠΑ να αντιτίθενται σθεναρά για οποιαδήποτε επιχείρηση πριν από τις εκλογές, αν όχι και μετά.
Το Ιράν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι θέλει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα αν και δεν είναι εντελώς συνεργάσιμο με την ΙΑΕΑ που ζητά πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του. Η Δύση εκτιμά ότι η κατασκευή πυρηνικών από το Ιράν δεν απέχει πολύ ενώ μέσα στη δεκαετία θα μπορούσε να έχει και βαλλιστικά όπλα μεσαίου βεληνεκούς, ανατρέποντας την ισορροπία στην ευρύτερη περιοχή.
Από την πλευρά του το Ισραήλ ανησυχεί ότι μετά από μία επίθεση στο Ιράν η Χεζμπολάχ θα κλιμακώσει τις επιθέσεις της κατά της χώρας από τις βάσεις της στο Λίβανο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442