Βαθιά απαισιόδοξος για την αποστολή του στη Συρία δηλώνει ο ο νέος μεσολαβητής ΟΗΕ και Αραβικού Συνδέσμου Λαχντάρ Μπραχίμι. Μιλώντας στο BBC, περιγράφεται την αποστολή του ως «σχεδόν αδύνατη» και αναφέρει ότι είναι «φοβισμένος από το βάρος της ευθύνης». Κάνει λόγο για επείγουσα ανάγκη πολιτικής αλλαγής στη Συρία και τονίζει ότι το μέλλον του θα το αποφασίσει μόνο ο λαός.

Βαθιά απαισιόδοξος για την αποστολή του στη Συρία δηλώνει ο ο νέος μεσολαβητής ΟΗΕ και Αραβικού Συνδέσμου Λαχντάρ Μπραχίμι.

Μιλώντας στο BBC, περιγράφεται την αποστολή του ως «σχεδόν αδύνατη».

Ο Λαχντάρ Μπραχίμι είναι έμπειρος διπλωμάτης των Ηνωμένων Εθνών που διορίστηκε ως νέος μεσολαβητής για τη Συρία μετά την παραίτηση του Κόφι Ανάν.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας παραδέχτηκε ότι «τρομάζει» με τη νέα του αποστολή, λέγοντας πως μπορεί να καταλάβει όσους είναι απογοητευμένοι από την έλλειψη διεθνούς δράσης στη Συρία.

«Είμαι φοβισμένος από το βάρος της ευθύνης. Πολλοί μου λένε:»Οι άνθρωποι εκεί πεθαίνουν, εσύ τι κάνεις;»» τονίζει, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι ένα τρομερό βάρος.

Ο Μπραχίμι πρόσθεσε ότι αισθάνεται ότι «στέκεται μπροστά σε έναν τοίχο» αναζητώντας ρωγμές που μπορεί να οδηγήσουν σε λύση. «Αναλαμβάνω αυτή τη δουλειά έχοντας τα μάτια μου ανοιχτά και χωρίς αυταπάτες» τόνισε.

Ο Μπραχίμι δήλωσε, επίσης, ότι είναι αναγκαία και επείγουσα πολιτική αλλαγή στη Συρία, αλλά αρνήθηκε να συνταχθεί με όσους ζητούν την παραίτηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. «Θα πρέπει να υπάρξει μία νέα τάξη και δεν ξέρω ποιος θα μπορέσει να βάλει το λαό σε τάξη. Αυτό θα πρέπει να το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Σύροι» τόνισε.

Σύμφωνα με Σύρους ακτιβιστές τουλάχιστον 5.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Συρία τον Αύγουστο, αναδεικνύοντας τον μήνα στον πιο αιματηρό από την έναρξη της εξέγερσης στη χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr