Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οριστικοποιούνται τα μέτρα, «κλειδώνονται» οι ψήφοι των βουλευτών

Οριστικοποιούνται τα μέτρα, «κλειδώνονται» οι ψήφοι των βουλευτών

Ο κατάλογος των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση των τριών κυβερνητικών εταίρων στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της εβδομάδας. Την ίδια ώρα, τα τρία κόμματα προσπαθούν να «κλειδώσουν» και τις ψήφους των βουλευτών τους, εν όψει της ψήφισης των μέτρων στη Βουλή. Ειδικότερα, ο Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί αύριο, Τρίτη, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, κατά την οποία αναμένεται να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Ο κατάλογος των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση των τριών κυβερνητικών εταίρων στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της εβδομάδας.

Ο πρωθυπουργός επιθυμεί να έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες σε επίπεδο κορυφής πριν από
την Παρασκευή, όταν φθάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας.

To αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κλειδώσουν τα μέτρα, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, και πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε να βρούμε τη δικαιότερη δυνατή λύση σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για αποφάσεις που δεν θα ήθελε να πάρει κανένας, αλλά είναι αναγκαίες και θα είναι οι τελευταίες».

Ο κ. Κεδίκογλου, τόνισε ότι τα μέτρα θα συνοδευτούν από πολιτικές ανάπτυξης και σημείωσε ότι «αυτά τα 11,5 δισ. ευρώ είναι το ποσόν που πρέπει να εξοικονομηθεί για να αρχίσουμε να ανακτούμε την οικονομική ανεξαρτησία μας.

» Είναι αυτό που λείπει για να έρθουμε ‘ίσα βάρκα- ίσα νερά’ σε έσοδα και δαπάνες. Διότι δεν πιστεύω ότι κανείς θέλει η χώρα μας, κάθε ώρα που περνά, κάθε μέρα που περνά, να δημιουργεί νέο χρέος. Θέλουμε την ανεξαρτησία μας, θέλουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια.»

Υπογράμμισε ότι, εκτός από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, από τη δόση των 31,5 δισ. «ένα μεγάλο μέρος θα πάει στην αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου».

Την ίδια ώρα, τα τρία κόμματα προσπαθούν να «κλειδώσουν» και τις ψήφους των βουλευτών τους, εν όψει της ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί αύριο, Τρίτη, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, κατά την οποία αναμένεται να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρόκειται να επαναλάβει στους βουλευτές της ΝΔ ότι οι συνθήκες απαιτούν τη λήψη αυτών των μέτρων, καθώς και ότι θα είναι η τελευταία φορά που εφαρμόζεται ένα τέτοιο πακέτο.

Πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η αίσθηση ότι αν και υπάρχουν βουλευτές που εκφράζουν αντιρρήσεις για τα μέτρα, τελικά θα ψηφίσουν το πακέτο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024