Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στο πακέτο μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ καθώς και στη συνάντηση που θα έχει αύριο στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε.
Χωρίς αξιόλογες μεταβολές κινείται το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στο πακέτο μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ καθώς και στη συνάντηση που θα έχει αύριο στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε.
Στις 14:30 γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,13% στις 645,97 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 10 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 0,36% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 0,95%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε πτώση 0,74%.
Από τις μετοχές που διακινούνταν, 43 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 37 σε θετικό, ενώ 8 ήταν αμετάβλητες.
Στα περισσότερα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ η Γουόλ Στριτ θα είναι κλειστή σήμερα λόγω αργίας.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχυόταν κατά 0,58%, στο Παρίσι κατά 0,52% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,36%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε πτώση 0,55% και στην Ιταλία άνοδο 0,79%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν κυρίως ανοδικές τάσεις, ενώ στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.783,89 μονάδες με απώλειες 0,63%.
* Στις 48 ανήλθαν οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείες που δεν δημοσίευσαν εγκαίρως ισολογισμό εξαμήνου 2012.
Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος ιστορικά, δηλαδή από τότε που θεσπίστηκε η υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών των εισηγμένων εταιρειών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Karol G: Ιστορική πρωτιά στο Coachella, σύμβολο ενδυνάμωσης στο Playboy και ο παράγοντας Βεργκάρα
- ΗΠΑ: Δημοκρατικοί και υπερσυντηρητικοί διερωτώνται για την ψυχική υγεία του προέδρου Τραμπ
- Χάποελ Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 95-80: Όνειρα τετράδας με Μίτσιτς και Μπράιαντ
- Εσωκομματικές βολές από Βλάχο για «διαχρονικές παθογένειες» και «ασυμβίβαστο» – Ζητά σύγκληση ΚΟ μετά το Πάσχα
- Ξέσπασμα Μουρίνιο κατά των παικτών του
- Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ: Επιστροφή στον διάλογο και σεβασμός του Δικαίου της Θάλασσας στα Στενά του Ορμούζ


