Νικητής ο Αμπράμοβιτς σε δικαστική διαμάχη με τον Μπ.Μπερεζόφσκι
Ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι στη Βρετανία, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, κέρδισε την Παρασκευή δικαστική διαμάχη στο Λονδίνο, στην οποία είχε αντίδικο τον πρώην συνέταιρό του Μπόρις Μπερεζόφσκι. Ο Μπερεζόφσκι είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του Αμπράμοβιτς, διεκδικώντας 6 δισ. δολάρια επειδή υποστήριζε πως τον εκφόβισε για να πωλήσει περιουσιακά στοιχεία που είχαν αγοράσει αμέσως μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
Ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι στη Βρετανία, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, κέρδισε την Παρασκευή δικαστική διαμάχη στο Λονδίνο, στην οποία είχε αντίδικο τον πρώην συνέταιρό του Μπόρις Μπερεζόφσκι.
Ο Μπερεζόφσκι είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του Αμπράμοβιτς, διεκδικώντας 6 δισ. δολάρια επειδή υποστήριζε πως τον εκφόβισε για να πωλήσει περιουσιακά στοιχεία που είχαν αγοράσει αμέσως μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
«Διαπίστωσα ότι ο κ. Μπερεζόφσκι υπήρξε ένας αδιάφορος και αναξιόπιστος μάρτυρας, ο οποίος θεωρεί την αλήθεια κάτι μεταβατικό και εύπλαστο» ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου Ελίζαμπεθ Γκλόστερ, καθώς ο Μπερεζόφσκι την άκουγε καθιστός, ανέκφραστος, φορώντας γκρίζο κοστούμι και λευκό πουκάμισο αλλά όχι γραβάτα.
«Τα στοιχεία που έδινε ήταν ορισμένες φορές εκ προθέσεως αναξιόπιστα· ορισμένες φορές σαφέστατα κατασκεύαζε στοιχεία, διότι δυσκολευόταν να δώσει απαντήσεις» πρόσθεσε η Γκλόστερ.
Η απόφαση τερματίζει μια νομική οδύσσεια, η οποία από τους διαδρόμους του Κρεμλίνου και τους φορολογικούς παραδείσους έφθασε τελικά στο σύγχρονο γυάλινο κτίριο του δικαστηρίου του Λονδίνου.
Ο Μπερεζόφσκι, πρώην μαθηματικός ο οποίος είχε αποκτήσει πρόσβαση στο Κρεμλίνο επί των ημερών του πρώην προέδρου Μπόρις Γέλτσιν, υποστήριζε ότι ο Αμπράμοβιτς τον είχε απειλήσει ότι οι ρωσικές αρχές θα τον καταδίωκαν εάν δεν πουλούσε την τέταρτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, την Sibneft, σε εξευτελιστική τιμή.
Ο Αμπράμοβιτς, ο 68ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που υπολογίζεται σε 12,1 δισ. δολάρια, αρνείται ότι ο Μπερεζόφσκι είχε μερίδιο στην εταιρία και λέει ότι απλώς τον πλήρωνε για πολιτική κάλυψη και προστασία.
Ο Μπερεζόφσκι είχε κατηγορήσει επίσης τον Αμπράμοβιτς ότι πούλησε χωρίς την άδειά του τις μετοχές του στην βιομηχανία αλουμινίου RUSAL.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Θρίλερ στην Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφος της 43χρονης που αγνοείται
- Το Netflix ενδιαφέρεται να κάνει τη ζωή του Σέρχιο Κόκε ταινία
- Το εύκολο λάθος που κάνουν αρκετοί οδηγοί και κινδυνεύουν με πρόστιμο 350 ευρώ
- Η διπλωματία Τραμπ περιλαμβάνει πολύ Truth Social – Βομβαρδισμός αναρτήσεων με την εκεχειρία να λήγει
- Aldeas – Πρεμιέρα στην Αγία Έδρα για την τελευταία εξομολόγηση του Πάπα Φραγκίσκου στον Μάρτιν Σκορσέζε
- Το σχέδιο για να επιβάλλουν τον Λανουά
- Κεφαλονιά: Η μαύρη περούκα και τα μηνύματα που αντάλλαξε η Μυρτώ με τον σύντροφό της λίγες ώρες πριν πεθάνει – Νέες αποκαλύψεις
- Μπλόκο του ΣτΕ στην επέκταση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην παραλία Μύτακας της Μήλου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442