Λύση για να μην πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί αναζητά το υπουργείο Υγείας
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είχε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας και ειδικά οι κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι φαρμακοποιοί. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για να μην πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις και ζήτησε κατανόηση από τους φαρμακοποιούς.
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είχε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας και ειδικά οι κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι φαρμακοποιοί.
Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για να μην πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις και ζήτησε κατανόηση από τους φαρμακοποιούς.
Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι το υπουργείο είναι ενήμερο για τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.
«Πάντως ζητώ από τους φαρμακοποιούς, για μια ακόμη φορά, την κατανόησή τους. […] Ας αξιοποιούν (την προτεραιότητα που δίνει το υπουργείο στην υποχρέωση της Πολιτείας να εξοφλήσει τα χρέη της στους φαρμακοποιούς) και ας μην τη στρέφουν εναντίον και της ελληνικής κοινωνίας και των δικών τους συμφερόντων» δήλωσε ο υπουργός.
«Είναι για την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη η θέση να έχει άμεση και άνετη πρόσβαση ο πολίτης στις υπηρεσίες υγείας, οι υπηρεσίες υγείας να διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο στο οποίο σήμερα παρέχονται και να μη λείψει το φάρμακο από τον ασθενή» τόνισε ο υπουργός.
Πρόσθεσε ότι συμφώνησε με τον κ. Βενιζέλο στην ανάγκη διαμόρφωσης εθνικού σχεδίου για τη δημοσιονομική προσαρμογή του υπουργείου, τη διοικητική του μεταρρύθμιση και την αντιμετώπιση των πιεστικών αναγκών, όπως είναι το ζήτημα με τα φαρμακεία, η οικονομική στήριξη του ΕΟΠΥΥ μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Πολιτείας (με την επιστροφή των οφειλών στους προμηθευτές).
Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Θα δοθούν, ελπίζουμε, λύσεις οριστικές και όσο γίνεται πιο γρήγορα και θα παρουσιάσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και στην Κυβέρνηση αλλά και στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τα θέματα αυτά ξεκινώντας από το φάρμακο, που είναι στην καρδιά του προβλήματος και φτάνοντας μέχρι το νέο υγειονομικό χάρτη».
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός, Μάριος Σαλμάς, η υφυπουργός, Φωτεινή Σκοπούλη, οι βουλευτές και υπεύθυνοι του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτριος Κρεμαστινός και Συμεών Κεδίκογλου, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υγείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: ΟΦΗ – Λεβαδειακός
- Super League 2: Υποβιβασμός για την Καβάλα (3-1, vid) – Σώθηκαν ΠΑΟΚ Β’ και Νέστος Χρυσούπολης (1-1)
- Καστοριά: Εξαπάτησαν τηλεφωνικά 93χρονη και απέσπασαν χρυσές λίρες και μετρητά
- Η σέλφι και τα… χαμόγελα του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πέδρο Σάντσεθ στη Βαρκελώνη
- Μεγάλη φωτιά στην Ακράτα – Ήχησε το 112 για εκκένωση στην Άνω Πορόβιτσα
- Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον επιζώντα του Άουσβιτς, Χάιντς Κούνιο
- Ολυμπιακός: Όσα «είπε» ο Μεντιλιμπαρ με την αποστολή…
- Ψηφιακό πελατολόγιο: Στην τσιμπίδα συνεργεία, φανοποιεία, πλυντήρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442