Εκτός στόχου το έλλειμμα της Πορτογαλίας, πιθανά και νέα μέτρα
Η πορτογαλική κυβέρνηση φέρεται, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα της χώρας Diario Economico, να ενημέρωσε την τρόικα πως το έλλειμμα δεν θα πέσει στο στόχο του 4,5% του ΑΕΠ φέτος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει μεν περιθώριο «επιείκειας» αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν νέα μέτρα για την κάλυψη τουλάχιστον μέρους της απόκλισης.
Η πορτογαλική κυβέρνηση φέρεται, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα της χώρας Diario Economico, να ενημέρωσε την τρόικα πως το έλλειμμα δεν θα πέσει στο στόχο του 4,5% του ΑΕΠ φέτος αλλά θα φτάσει το 5,3%.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει μεν περιθώριο «επιείκειας» αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν νέα μέτρα για την κάλυψη τουλάχιστον μέρους της απόκλισης.
Η εφημερίδα δεν ανέφερε τις πηγές της.
Οι αξιωματούχοι της τρόικας έφτασαν στη Λισαβόνα την Τρίτη και ξεκίνησαν την πέμπτη αξιολόγηση του πορτογαλικού προγράμματος.
Η αξιολόγηση, που αναμένεται να συνεχιστεί και ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα, θα καθορίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου στήριξης, ύψους 4,3 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Παναγόπουλος
- Η αυθεντική πλευρά των Κυκλάδων: Η Άνδρος πρωταγωνιστεί σε γαλλικά ταξιδιωτικά αφιερώματα
- Ολυμπιακός: Πρώτο φιλικό με αντίπαλο τη Ρακόφ
- Κρήτη: Αγνοείται ψαροντουφεκάς – Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του
- Το τέλος του «αφηγήματος» και η απώλεια της ψυχραιμίας για τη Νέα Δημοκρατία
- Το Ιράν απαντά στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ με επιθέσεις στον Κόλπο – Πώς φτάσαμε στον νέο κύκλο έντασης
- «Μπαμ» στην Αμερική: «Έκλεισε στον Παναθηναϊκό ο Γιαμπουσέλε»
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442