Τριάντα έξι νεκροί κατά τη σύγκρουση λεωφορείου με βυτιοφόρο στην Κίνα
Στους 36 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση την Κυριακή ενός βυτιοφόρου, που μετέφερε μεθανόλη, με λεωφορείο σε αυτοκινητόδρομο στη βορειοδυτική Κίνα. Την ώρα του δυστυχήματος, η πλειονότητα των επιβατών κοιμόταν.
Στους 36 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση την Κυριακή ενός βυτιοφόρου, που μετέφερε μεθανόλη, με λεωφορείο σε αυτοκινητόδρομο στη βορειοδυτική Κίνα. Την ώρα του δυστυχήματος, η πλειονότητα των επιβατών κοιμόταν.
Μόνον τρεις από τους 39 επιβαίνοντες στο λεωφορείο επέζησαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής. Το δυστύχημα συνέβη κοντά στην Γιανάν, στην επαρχία Σαανσί.
Μετά τη σύγκρουση τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, δήλωσε υπεύθυνος της τροχαίας στη δημόσια τηλεόραση.
«Το μπροστινό μέρος του λεωφορείου υπέστη σοβαρή ζημιά. Οι περισσότεροι επιβάτες κοιμόνταν την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα. Για αυτό έχασαν τη ζωή τους τόσο πολλοί» σημείωσε εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων.
Τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν μία από τις πρώτες αιτίες θανάτου στην Κίνα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του τομέα της υγείας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των κρατικών μέσων ενημέρωσης, οι οποίες στηρίζονται σε στοιχεία της αστυνομίας, την τελευταία δεκαετία οι νεκροί από τα τροχαία ανέρχονταν σε περίπου 100.000 το χρόνο. Ο αριθμός μειώθηκε πέρυσι στις 70.000.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442