Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λουτρό αίματος σε μπαράζ επιθέσεων αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Λουτρό αίματος σε μπαράζ επιθέσεων αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Καμικάζι αιματοκύλισαν την Τρίτη τη νοτιοδυτική επαρχία Νιμρόζ του Αφγανιστάν, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 36 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 80. Οι βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι έξω από ένα νοσοκομείο και σε πολυσύχναστη αγορά την ώρα που ο κόσμος έκανε τα ψώνια του για τη λήξη της νηστείας του Ραμαζανιού. Ακολούθησε άλλη μία αιματηρή βομβιστική επίθεση, επίσης σε αγορά, στο βόρειο Αφγανιστάν. Ο συνολικός απολογισμός της ημέρας φθάνει τους 46 νεκρούς...

Καμικάζι αιματοκύλισαν την Τρίτη τη νοτιοδυτική επαρχία Νιμρόζ του Αφγανιστάν, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 36 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 80. Οι βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι έξω από ένα νοσοκομείο και στην πολυσύχναστη αγορά της πόλης Ζαράνζ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νιμρόζ στα σύνορα με το Ιράν.

Ακολούθησε άλλη μία βομβιστική επίθεση, επίσης σε αγορά, στο βορρά του Αφγανιστάν με δέκα νεκρούς, ανάμεσά τους παιδιά. Ο συνολικός απολογισμός της ημέρας φθάνει τους 46 νεκρούς…

Οι αγορές που βρέθηκαν στο στόχαστρο ήταν γεμάτες με κόσμο που έκανε τα ψώνια του εν όψει της λήξης της νηστείας του Ραμαζανιού.

Οι βομβιστικές επιθέσεις έρχονται εν μέσω έξαρσης της βίας στο Αφγανιστάν καθ’ οδόν προς την απόσυρση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και την παράδοση του ελέγχου της ασφάλειας στις αφγανικές δυνάμεις το 2014.

Ο κυβερνήτης της νοτιοδυτικής επαρχίας Νιμρόζ δήλωσε πως σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι επιθέσεις κόστισαν τη ζωή σε 21 αμάχους, ανάμεσά τους παιδιά, και 15 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι βομβιστές αυτοκτονίες ήταν πέντε -οι δύο σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και οι άλλοι τρεις ενεργοποίησαν τα εκρηκτικά που έφεραν σε τρεις διαφορετικές περιοχές, κυρίως κοντά σε νοσοκομείο.

«Αγόραζα γλυκά με τους γιους και τις κόρες μου όταν άκουσα ένα δυνατό κρότο. Έπεσε στο έδαφος. Όταν συνήλθα είδα παντού γύρω μου αίμα» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο BBC.

Οι επιθέσεις είναι από τις πιο αιματηρές που σημειώνονται φέτος στο Αφγανιστάν, και το πλέον αιματηρό χτύπημα στην γενικά ήσυχη επαρχία Νιμρόζ.

Λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε μία ακόμη βομβιστική επίθεση στο βόρειο Αφγανιστάν με απολογισμό δέκα νεκρούς, ανάμεσά τους παιδιά, και 28 τραυματίες.

Βόμβα κρυμμένη σε μοτοσυκλέτα εξερράγη στην αγορά της περιοχής Νταστ-ε-Αρτσι στην επαρχία Κουντούζ λίγο πριν την απογευματινή προσευχή και ενώ ο κόσμος έκανε τα ψώνια του για το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024