Πέμπτη 28 Μαϊου 2026
weather-icon 20o
Στο δρόμο επιστρέφουν εκατοντάδες αστυνομικοί που φρουρούσαν πολιτικά πρόσωπα

Στο δρόμο επιστρέφουν εκατοντάδες αστυνομικοί που φρουρούσαν πολιτικά πρόσωπα

Κατά 25 αστυνομικούς μικρότερη θα είναι η ασφάλεια του πρωθυπουργού, ενώ 200 αστυνομικοί που ήταν αποσπασμένοι στην ΕΥΠ επανέρχονται στη μάχη κατά της εγκληματικότητας, μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη στόχων. Επίσης, αστυνομικοί που φρουρούσαν βουλευτές, ευρωβουλευτές και περιφερειάρχες αποδεσμεύονται από τα καθήκοντά τους.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google
Κατά 25 αστυνομικούς μικρότερη θα είναι η ασφάλεια του πρωθυπουργού, ενώ 200 αστυνομικοί που ήταν αποσπασμένοι στην ΕΥΠ επανέρχονται στη μάχη κατά της εγκληματικότητας, μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη στόχων.
Επίσης, αστυνομικοί που φρουρούσαν βουλευτές, ευρωβουλευτές και περιφερειάρχες αποδεσμεύονται από τα καθήκοντά τους.

Στα κυριότερα σημεία του ΠΔ, που εισηγήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, προβλέπεται επιπροσθέτως ότι εάν διαπιστωθεί πως το διατιθέμενο για φύλαξη αστυνομικό προσωπικό εκτελεί καθήκοντα που δεν σχετίζονται με την αποστολή του, θα αντικαθίσταται αμέσως και θα ελέγχεται πειθαρχικά.

Παράλληλα, αρμόδια επιτροπή θα εξετάζει άμεσα την ανάγκη διατήρησης ή μη της συνοδείας ασφαλείας.

Αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι ασφαλείας, οι οποίοι θα αξιολογούνται, θα υπάρχει δυνατότητα να φρουρούνται εκτάκτως και για συγκεκριμένη περίοδο οι κατοικίες των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των υπουργών, των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, των αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, καθώς και κτιριακές εγκαταστάσεις υπουργείων, κομμάτων, τηλεοπτικών σταθμών κλπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 28 Μαϊου 2026
Cookies