Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εποχή Σαββίδη στον ΠΑΟΚ με επένδυση 10 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ

Εποχή Σαββίδη στον ΠΑΟΚ με επένδυση 10 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ

Νέα σελίδα στα διοικητικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γράφτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς σε συμφωνία κατέληξαν ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ με τον ομογενή Ρώσο επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, στη διάρκεια της εξάωρης συνεδρίασης του ΔΣ του Ερασιτέχνη. Η πρόταση Σαββίδη 600.000 ευρώ ετησίως που θα δίνει η ΠΑΕ στον Α.Σ., έγινε αποδεκτή και οι υπογραφές ανάμεσα στις τρεις πλευρές ολοκληρώθηκε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Έτσι, ο Σαββίδης θα αποκτήσει το 51% των μετοχών έναντι 10 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Δώνης: «Η πρόκριση στους ομίλους του Europa League εξαρτάται από εμάς».

Νέα σελίδα στα διοικητικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γράφτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς σε συμφωνία κατέληξαν ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ με τον ομογενή Ρώσο επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, στη διάρκεια της εξάωρης συνεδρίασης του ΔΣ του Ερασιτέχνη. Η πρόταση Σαββίδη 600.000 ευρώ ετησίως που θα δίνει η ΠΑΕ στον Α.Σ., έγινε αποδεκτή και οι υπογραφές ανάμεσα στις τρεις πλευρές ολοκληρώθηκε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Έτσι, ο Σαββίδης θα αποκτήσει το 51% των μετοχών έναντι 10 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Το συμβούλιο του ΑΣ ξεκίνησε στις 10:30 τελείωσε περίπου έξι ώρες μετά, με θετικό αποτέλεσμα. Η συμφωνία ΑΣ – Ιβάν Σαββίδη επισημοποιήθηκε με τον ΑΣ ΠΑΟΚ να εξασφαλίζει ένα ποσό 800 χιλιάδων ευρώ για την σεζόν 2012-2013 και το ποσό αλλάζει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα είναι από 550 χιλιάδες ευρώ (άρα 600.000 ευρώ ετησίας). Αυτά τα χρήματα θα εισπράξει ο ΑΣ από την ΠΑΕ για τα πέντε χρόνια συμφωνίας.

Από εκεί και πέρα η πλευρά Σαββίδη που εκπροσωπήθηκε από τον υπεύθυνο οικονομικών, Άντον Κοντάρεφ, είχε φροντίσει να υπάρχει άνθρωπός του στην Κύπρο ώστε να βοηθήσει για το έμβασμα που θα έρθει από εκεί στον λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το έμβασμα θα εμφανιστεί το πρωί της Δευτέρας και θα είναι ύψους 9.946.000 ευρώ. Ολόκληρο το ποσό αφορά την απόκτηση του 51% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η τελευταία «πράξη» της συμφωνίας Σαββίδη – ΑΣ ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας δίνοντας, έτσι, τέλος στις διαπραγματεύσεις-«θρίλερ» των τελευταίων ημερών και ανοίγοντας τον δρόμο για την επένδυση του ομογενή επιχειρηματία στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Κατσαρής: «Εύχομαι να είναι ιστορική ημέρα»

Ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, τόνισε: «Εύχομαι η σημερινή ημέρα να είναι ιστορική για τον ΠΑΟΚ και να ξεκινήσει μία νέα πορεία για την ομάδα. Εύχομαι ο κ. Σαββίδης να κάνει το όνειρό του στον ΠΑΟΚ πραγματικότητα και εμείς στο πρόσωπό του να βρούμε τον επενδυτή που ψάχναμε εδώ και χρόνια».

Η ανακοίνωσε της ΠΑΕ

Την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρείας από τον Ιβάν Σαββίδη, γνωστοποίησε επίσημα απόψε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, αν και σε κανένα σημείο της δεν κατονομάζεται ο κ. Σαββίδης, αναφέρονται τα εξής: «Μετά από την πολύ εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στον ΑΣ ΠΑΟΚ, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Επενδυτή, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον Επενδυτή.

Ο κοινός στόχος των τριών πλευρών είναι σαφώς η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. να αλλάξει σελίδα και ο καθένας από την πλευρά του να συνδράμει στην εξέλιξη και ανάπτυξη της ομάδας. Από την μια πλευρά ο Επενδυτής θα προσφέρει τα οικονομικά μέσα και το επιχειρηματικό πλάνο που θα οδηγήσει την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. στην οικονομική εξυγίανση. Και από την άλλη, ο ΑΣ Π.Α.Ο.Κ. με την ιστορία και το κύρος του θα στήριξη την προσπάθεια αυτή. Με την αγαστή συνεργασία και το κοινό όραμα και φυσικά με την συμπαράσταση του κόσμου, ευελπιστούμε σύντομα ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει αυτά που του αξίζουν».

Δώνης: «Η πρόκριση εξαρτάται από εμάς»

Η αγωνιστική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ είναι κατά τον Γιώργο Δώνη αυτή που θα κρίνει τις αναμετρήσεις του «Δικεφάλου», για τα πλέι οφ του Europa League, με τη Ραπίντ Βιέννης. Ο Ελληνας τεχνικός τοποθετήθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου για τη σημερινή κλήρωση στη Νιόν, πριν την απογευματινή προπόνηση της ομάδας στη Νέα Μεσημβρία, αναφέροντας:

«Για να είμαι ειλικρινής, πριν από την κλήρωση ήθελα να αποφύγουμε τη Διναμό Μόσχας, που είναι ομάδα με μεγάλο μπάτζετ και σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Οι υπόλοιπες ομάδες πίστευα ότι είναι στα μέτρα μας, κάποιες λίγο καλύτερες, κάποιες λίγο χειρότερες. Η Ραπίντ είναι στις καλύτερες. Πρόκειται για ιστορική ομάδα, από τις σημαντικές δυνάμεις στο αυστριακό ποδόσφαιρο. Εχει κάποια πλεονεκτήματα, αγωνιστικό ρυθμό, καθώς μετρά στα πόδια της επίσημα παιχνίδια. Η πρόκριση θα εξαρτηθεί από τη δική μας απόδοση και σοβαρότητα.»

Ερωτηθείς σχετικά, δεν θέλησε να χρίσει τον ΠΑΟΚ φαβορί των αγώνων επισημαίνοντας: «Δε με ενδιαφέρει ποιος είναι φαβορί, με ενδιαφέρει το πως θα παρουσιαστεί η ομάδας μας. Οι περισσότεροι παίκτες μας έχουν κάνει σωστή και σοβαρή προετοιμασία, όσοι ήταν μαζί μας από την αρχή έχουν το προβάδισμα να παίξουν στα δύο επόμενα παιχνίδια. Ο χρόνος που απομένει για να ενταχθούν στην ομάδα καινούργιοι παίκτες είναι ελάχιστος».

Για το αν έχει σημασία που το πρώτο παιχνίδι με τη Ραπίντ θα διεξαχθεί στην Τούμπα είπε:
«Παλιότερα, όταν έπαιζα, νόμιζα ότι είναι καλύτερα να παίζεις πρώτα εκτός έδρας. Αν μιλήσω για την προπονητική καριέρα μου, για τους αγώνες Κυπέλλου και τα λίγα ευρωπαϊκά που έχω, θα έλεγα ότι είναι προτιμότερο να ξεκινάς με εντός έδρας υποχρέωση».

Σε ότι αφορά την ενίσχυση του ρόστερ ανέφερε: «Δυστυχώς έχει κολλήσει το θέμα του στόπερ. Περιμέναμε έναν Πορτογάλο. Εχουμε άλλες δύο περιπτώσεις, η μία εξαρτάται από εμάς. Πιστεύω πως μέσα στις δύο επόμενες μέρες θα κλείσει το θέμα κεντρικού αμυντικού. Το πλάνο μας ήταν να πάμε για τερματοφύλακα, κεντρικό αμυντικό και μεσοεπιθετικό. Υπάρχουν και άλλες σκέψεις στο μυαλό μου. Θα μπορούσαμε να πάμε και για επιθετικό, αλλά όταν βγάνουν νέα παιδιά, δε θέλω να θυσιάσω κανένα από αυτά για να φέρω μια μεταγραφή».

Για τις διοικητικές εξελίξεις, με την παρουσία, πλέον, του Ιβάν Σαββίδη στο σύλλογο, τόνισε:
«Δε νομίζω να αλλάξουν πολλά πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι από αυτές. Το σημαντικότερο είναι να λυθούν προβλήματα που υφίστανται από το παρελθόν και να υπάρχει σχέδιο, ώστε να μπει η ομάδα σε καλύτερο δρόμο απ’ ότι ήταν ως τώρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024