
Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στα περί επαναφοράς της εφεδρείας
Τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ προκαλούν τα σενάρια για επαναφορά της εφεδρείας στο Δημόσιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η επαναφορά του θέματος της εργασιακής εφεδρείας για τους δημοσίους υπαλλήλους έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των αντικοινωνικών πολιτικών της κυβέρνησης που επιτίθεται με κάθε τρόπο στα δικαιώματα των εργαζομένων. Το ΚΚΕ κατηγορεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης για δήθεν διαφωνίες: «Οι κόνξες των κυβερνητικών συμμάχων είναι για τα μάτια των εργαζομένων» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ προκαλούν τα σενάρια για επαναφορά της εφεδρείας στο Δημόσιο.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η επαναφορά του θέματος της εργασιακής εφεδρείας για τους δημοσίους υπαλλήλους έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των αντικοινωνικών πολιτικών της κυβέρνησης που επιτίθεται με κάθε τρόπο στα δικαιώματα των εργαζομένων.
» Ο αναγκαίος επανασχεδιασμός του δημόσιου τομέα, που θα βοηθήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και θα ανατάξει την οικονομία, δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την καταστροφική και ανάλγητη πολιτική του μνημονίου που προωθεί τις μαζικές απολύσεις, τις περικοπές και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.»
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και η στρατηγική της ΕΕ δεν ανέχονται πια τη σταθερή εργασία και θέλουν να την εξαφανίσουν. Αυτό το στόχο υλοποιεί το μνημόνιο με την εφεδρεία-απόλυση και τις ιδιωτικοποιήσεις και θα επιχειρήσει να τον υλοποιήσει η συγκυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που υπερασπίζεται τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
» Για αυτό οι κόνξες των κυβερνητικών συμμάχων είναι για τα μάτια των εργαζομένων.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- [ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- TikTok και σούπερ μάρκετ: Πώς τα social media αλλάζουν τον τρόπο που ψωνίζουμε
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας – Red code σε τρεις περιοχές
- Φταίει η Τεχνητή Νοημοσύνη που μιλάμε πιο απότομα;
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
- Τραμπ: Επιβεβαίωσε την επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα
- Fuel Prices Drop Until the End of August For Both Gas And Diesel
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)








![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442