
Στα 40 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου
Τα 40 έχουν φτάσει τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, όπως επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 15 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Στο μεταξύ, 16 περιοχές της Αττικής έχουν αποκλειστεί από τη διαδικασία της αιμοδοσίας, καθώς έχουν «χτυπηθεί» από τον ιό, με στόχο να σταματήσει η μετάδοση μέσω των μεταγγίσεων.
Τα 40 έχουν φτάσει τα κρούσματα στη χώρα μας από τον ιό του Δυτικού Νείλου, όπως επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά. Ειδικότερα, 30 άτομα εκδήλωσαν λοίμωξη στο κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα κλπ) ενώ σε 10 περιπτώσεις τα συμπτώματα ήταν ίδια με εκείνα της κοινής γρίπης.
Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) συνολικά 15 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Την ίδια στιγμή το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) προχώρησε στον αποκλεισμό από τη διαδικασία της αιμοδοσίας, πολιτών οι οποίοι προέρχονται από περιοχές που έχουν «χτυπηθεί» από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με στόχο να σταματήσει η μετάδοση του ιού μέσω των μεταγγίσεων.
Έτσι, η αιμοληψία πλέον απαγορεύεται σε Κύμη – Αλιβέρι Ευβοίας, στη Σάμο και στην Ηρωική Πόλη Νάουσας Ημαθίας καθώς και σε 16 περιοχές της Αττικής (Παλαιό Φάληρο, Άγιος Δημήτριος, Αργυρούπολη – Ελληνικό, Άλιμος, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Μαρούσι, Χαλάνδρι) και 2ο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων (Νέος Κόσμος, Κυνοσάργους, Μετς, Παγκράτι και Άγιος Ιωάννης – Γούβα).
Μέχρι στιγμής δύο ηλικιωμένοι με βαρύ ιατρικό ιστορικό έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου. Γενικότερα από τον ιό έχουν νοσήσει άτομα ηλικίας από 23 έως και 87 ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγωδία στην Κόνιτσα: 80χρονος φρόντιζε τον κήπο, έχασε την ισορροπία του και καρφώθηκε σε κάγκελα περίφραξης
- Δημήτρης Χατζής: Στο βάθος της ελληνικής πραγματικότητας
- Πειραματικό φάρμακο νέας προσέγγισης δείχνει να επιβραδύνει την Αλτσχάιμερ
- Ανοίγουν επτά κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Λέον Μπλακ στο επίκεντρο της έρευνας για τον Έπσταϊν – Οι καταθέσεις, τα εκατομμύρια και οι νέες κλητεύσεις
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
- Στον 69χρονο αγνοούμενο από την Επανομή ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442