Τιμητική για το ελληνικό κοινοβούλιο η παρουσία Πέρες, δήλωσε ο Ευ.Μεϊμαράκης
Σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην παγκόσμια κοινότητα και την ειρήνη το ελληνικό κοινοβούλιο τίμησε το πρωί της Τρίτης τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, απονέμοντάς του το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, στο οποίο απεικονίζεται ανάγλυφα η μορφή του Περικλή. «Είναι ιστορική στιγμή για το ελληνικό κοινοβούλιο η σημερινή ημέρα» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκης. Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρόεδρος είχε καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
Σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην παγκόσμια κοινότητα και την ειρήνη το ελληνικό κοινοβούλιο τίμησε το πρωί της Τρίτης τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, απονέμοντάς του το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, στο οποίο απεικονίζεται ανάγλυφα η μορφή του Περικλή.
Ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε ιστορική για το ελληνικό κοινοβούλιο, τη σημερινή ημέρα, λόγω της τιμητικής παρουσίας του προέδρου του Ισραήλ, «ενός ανθρώπου που συνέβαλε στην ειρήνη σε μία περιοχή που δοκιμάστηκε πολύ».
«Οι λαοί μας επιθυμούν να ζήσουν σε ειρήνη και δημοκρατία» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας ότι «η συνεργασία των χωρών δεν είναι συγκυριακή αλλά στρατηγική επιλογή για την ειρήνη στην περιοχή, στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου που έχουν και στη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό».
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στην επίθεση στο Μπουργκάς, λέγοντας ότι η Ελλάδα «συγκλονίστηκε» από αυτήν και την «καταδίκασε απερίφραστα».
Την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία του «στο λίκνο της Δημοκρατίας» εξέφρασε ο Ισραηλινός πρόεδρος, εξηγώντας ότι ο ίδιος υπήρξε μέλος κοινοβουλίου επί 48 χρόνια.
«Τα κοινοβούλια αποτελούν πνεύματα ισχυρά που δίνουν άνεμο στην ψυχή», είπε, ενώ αναφέρθηκε στον Περικλή, τονίζοντας ότι «χωρίς αυτόν δεν θα ξέραμε πώς να μιλήσουμε, ιδιαίτερα στο κοινοβούλιο, αλλά αυτά τα ξεχνάμε συνήθως».
«Η Ελλάδα», πρόσθεσε κ. Πέρες, «δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα μεγάλο μέλλον» καθώς επίσης και «μία σημαντική και δεσπόζουσα ιστορία που διέπεται από πνεύμα αλληλεγγύης».
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση της χώρας μας, ο πρόεδρος του Ισραήλ είπε ότι «δεν πρέπει να είμαστε πολύ θλιμμένοι, γιατί από την κρίση μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα» και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι έχουν πάντα δυνατότητες να ξεπεράσουν τις κρίσεις».
Ο Σιμόν Πέρες επισήμανε ακόμη ότι «οι χώρες μας μπορεί να είναι μικρές, αλλά μπορούν να γίνουν μεγάλες, τόσο στο πνεύμα, όσο και στην επιστήμη, για την οικοδόμηση ενός πολλά υποσχόμενου μέλλοντος, σε έναν κόσμο με πολύ μεγάλες αλλαγές σε σημείο να μην τον αναγνωρίζουμε σε δέκα χρόνια».
«Οι δύο λαοί μας θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε σημαντικά επιτεύγματα» κατέληξε ο κ. Πέρες.
Ο πρόεδρος του Ισραήλ επισκέπτεται το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
- Προοπτική για κοινωνικές κατοικίες ιατρών στην Κάρπαθο
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
- Τοξικότητα κυβερνητικής κοπής
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442