Αύξηση των εκδόσεων εντόκων γραμματίων για την κάλυψη των αναγκών εξετάζει η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση των κεφαλαίων που θα αντλήσει από την έκδοση εντόκων γραμματίων τον Αύγουστο, για να καλύψει τις ανάγκες της, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί σχετική απόφαση, είπε την Τετάρτη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr για το θέμα αναμένεται ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή.
Η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση των κεφαλαίων που θα αντλήσει από την έκδοση εντόκων γραμματίων (ΕΓΔ) τον Αύγουστο, για να καλύψει τις ανάγκες της, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί σχετική απόφαση, είπε την Τετάρτη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.
«Μια από τις εναλλακτικές προτάσεις που αξιολογούνται για την κάλυψη των αναγκών μας είναι η αύξηση των ποσών από την έκδοση των εντόκων γραμματίων. Δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση […] συζητούμε το θέμα με τους εταίρους μας», είπε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Η κυβέρνηση, εκτός από τις τρέχουσες ανάγκες, πρέπει να αποπληρώσει ομόλογο ύψους 3,2 δισ. ευρώ που λήγει στις 20 Αυγούστου και διακρατείται από την ΕΚΤ και άλλες κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης.
Σε δημοσίευμά της, την Τετάρτη, η εφημερίδα Καθημερινή είπε ότι ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα προχωρήσει στην άντληση 6 δισ. ευρώ τον Αύγουστο από ΕΓΔ για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Δημοσίου.
Μεταξύ των εναλλακτικών προτάσεων που εξετάζονται είναι το ενδεχόμενο ενδιάμεσης χρηματοδότησης της χώρας από τους δανειστές της ή η καθυστέρηση πληρωμής του ομολόγου που λήγει κατά ένα μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr για το θέμα αναμένεται ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο περίεργος αγώνας δρόμου της ΕΠΟ για τον Λανουά και της ΚΕΔ για τους νέους πίνακες διαιτητών
- AI: Πόσο κοντά είναι ένας Αρμαγεδδώνας τεχνητής νοημοσύνης – Το μεγάλο στοίχημα για τις κυβερνήσεις
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως 22 Μαΐου
- Μπενίτεθ για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Είναι περίπλοκο να διατηρήσεις τους πάντες ενεργοποιημένους»
- Chios-Kythira Pass 2026: Πώς θα κάνετε χρήση του voucher
- Πόλο: Ο Ολυμπιακός έχει στόχο το 2-0 κόντρα στη Βουλιαγμένη
- Νικόλ Κίντμαν: Η σαγηνευτική συνάντηση με τον Μπρανκούζι για τον οίκο Christie’s
- Πάτρα: Άγρια επίθεση σε 13χρονη από συμμαθήτριές της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 16.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-fatih-turan-63325184-27730386-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442