Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ένας στους δύο Γερμανούς νοσταλγεί το μάρκο, υποστηρίζει δημοσκόπηση

Ένας στους δύο Γερμανούς νοσταλγεί το μάρκο, υποστηρίζει δημοσκόπηση

Το 51% των Γερμανών θεωρεί η πως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης θα ήταν καλύτερα εκτός του ενιαίου νομίσματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της Bild -ενώ επτά στους δέκα τάσσονται υπέρ της αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η ίδια δημοσκόπηση δίνει μεν σημαντικό προβάδισμα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, αλλά δείχνει τους «προτιμώμενους εταίρους» της, τους Φιλελεύθερους (FDP), κάτω από το όριο εισόδου στο Μπούντεσταγκ.

Το 51% των Γερμανών θεωρεί η πως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης θα ήταν καλύτερα εκτός του ενιαίου νομίσματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της Bild -ενώ το επτά στους δέκα τάσσονται υπέρ της αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Εmnid μεταξύ 19 και 25 Ιουλίου, το 51% θεωρεί πως η Γερμανία θα βρίσκοταν σε καλύτερη οικονομική θέση εκτός της Ευρωζώνης, έναντι 29% που πιστεύει το αντίθετο.

Όσον αφορά την Ελλάδα, το 71% θέλει την Αθήνα εκτός ευρώ εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις ενώ ένα 19% είναι υπέρ της παραμονής της, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, στο κοινό νόμισμα.

Η ίδια δημοσκόπηση δίνει μεν σημαντικό προβάδισμα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, αλλά δείχνει τους «προτιμώμενους εταίρους» της, τους Φιλελεύθερους (FDP), κάτω από το όριο εισόδου στο Μπούντεσταγκ.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση δίνει 36% στο CDU, ένα 29% στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ένα 12% στους Πράσινους, ένα 8% στο νεότευκτο κόμμα των Πειρατών και ένα 7% στο κόμμα της Αριστεράς (Linke). Το FDP εμφανίζεται στο 4%, κάτω του ορίου του 5%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Ο Ιωαννίδης βρίσκεται στην πρώτη θέση της μεταγραφικής λίστας της Σπόρτινγκ»

Νέο δημοσίευμα στην Πορτογαλία το οποίο αναφέρεται στο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Φώτη Ιωαννίδη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024