Προσωρινή ήττα το εκλογικό αποτέλεσμα, εκτιμά η Αλέκα Παπαρήγα
«Είχαμε ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα, ας πούμε είχαμε μια προσωρινή ήττα, αλλά δεν λυγίσαμε πολιτικά και ιδεολογικά, γιατί αυτή η ήττα θα σήμαινε καταστροφή για το εργατικό και λαϊκό κίνημα» είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της στο Πάρκο Φιξ, τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ μπορεί να ανακτήσει τις απώλειες γιατί δεν διέπραξε θεμελιακό πολιτικό λάθος».
«Είχαμε ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα, ας πούμε είχαμε μια προσωρινή ήττα, αλλά δεν λυγίσαμε πολιτικά και ιδεολογικά, γιατί αυτή η ήττα θα σήμαινε καταστροφή για το εργατικό και λαϊκό κίνημα» είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της στο Πάρκο Φιξ, τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ μπορεί να ανακτήσει τις απώλειες γιατί δεν διέπραξε θεμελιακό πολιτικό λάθος».
Επίσης, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι θα αποτελέσει ήττα για το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα αν περάσουν είτε ρατσιστικές αντιλήψεις εναντίον των μεταναστών, είτε κοσμοπολίτικες αντιλήψεις βίαιης ενσωμάτωσης τους, και διακήρυξε τη διεθνιστική αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους μετανάστες και στις μετανάστριες που οδηγήθηκαν «με τον πιο βίαιο τρόπο στην προσφυγιά, στην ξενιτιά, εξαιτίας πολέμων, πείνας, φασιστικών δικτατορικών καθεστώτων και διωγμών».
Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «χωρίς να ωραιοποιούμε ένα υπαρκτό πρόβλημα, ξεκαθαρίζουμε ότι απορρίπτουμε τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία, κάθε πολιτική και πρακτική του «διαίρει και βασίλευε», κάθε ενέργεια που οδηγεί στην καλλιέργεια έχθρας ανάμεσα στους λαούς.»
Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης οδηγεί χιλιάδες φτωχούς, εξαθλιωμένους και διωκόμενους στην ξενιτιά, προσθέτοντας ότι και ο ελληνικός λαός έχει ζήσει ανάλογες εμπειρίες, όταν πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες και Ελληνίδες έφυγαν στην δεκαετία του ’50 και του ’60 από την χώρα μας «και μάλιστα σε μια περίοδο που τα αστικά κόμματα ετοίμαζαν την σύνδεση με την ΕΟΚ».
«Όλες οι καπιταλιστικές χώρες υποδοχής στην Ευρώπη άνοιξαν την πόρτα τους στους μετανάστες, γιατί θα μεγάλωναν τα κέρδη, τους χρησιμοποίησαν για να ρίξουν πιο κάτω την αξία της εργατικής δύναμης. Μόνο που την πόρτα την ανοιγοκλείνουν ανάλογα με την συγκυρία» είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας:
«Η ΕΕ θέλει ελεγχόμενη μετανάστευση, καθώς η καπιταλιστική κρίση έχει αυξήσει τον εφεδρικό στρατό των ανέργων, και οι μισθοί και των ντόπιων εργαζομένων έχουν μειωθεί δραματικά, αλλά ελεγχόμενη μετανάστευση δίχως βία και καταστολή και δίχως παραπέρα αύξηση της παράνομης μετανάστευσης δεν υπάρχει».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η βιομηχανία του «σκοτεινού τουρισμού»: Γιατί οι νέοι επισκέπτονται τόπους καταστροφής;
- Σχέσεις: Από πότε το dating έχει γίνει τόσο πολύ δύσκολο;
- Από τους δασμούς μέχρι τα Labubu, το 2025 ήταν μία… ιδιαίτερη χρονιά για τη παγκόσμια οικονομία
- Miriam Rodríguez: Η μητέρα που κυνήγησε τους δολοφόνους της κόρης της – Και το πλήρωσε με τη ζωή τη
- Ο Tyler, the Creator έχει ενθουσιαστεί με το κινηματογραφικό του ντεμπούτο – «Μια βουτιά με τα μούτρα σε κάτι καινούργιο»
- Dry January: Αν σκέφτεσαι να κόψεις μαχαίρι το αλκόολ τον πρώτο μήνα του 2026, ξανασκέψου το
- Τι κάνει την ανισότητα να γίνει κοινωνική εξέγερση; Ίσως να είναι το ίντερνετ
- Ναυτιλία: Νέα ευκαιρία για ρεαλιστική μετάβαση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)

























![Στα λευκά «ντύθηκε» η Κωνσταντινούπολη την πρώτη ημέρα του χρόνου – Χιονοστιβάδες στην πόλη Βαν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/konstantinopole-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442