Περιθώριο λίγων εβδομάδων φέρεται να είναι διατεθειμένη να δώσει στην Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου η χώρα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της περιόδου, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 31 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Rheinische Post», που επικαλείται κυβερνητικές πηγές η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι πρόθυμη να δώσει στην Ελλάδα κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους τους ελλείμματος.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η Μέρκελ απορρίπτει παραχωρήσεις προς την Ελλάδα στο σκέλος της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Για τις θέσεις που προβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως σύμφωνα με στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης οι απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης -μετά από μια διετία μη επίτευξης των στόχων- «δεν είναι αποδεκτές».

Η Rheinische Post υποστηρίζει ακόμη ότι η προκαταρκτική έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα καταδεικνύει ότι η χώρα έχει χάσει μέχρι στιγμής τους 210 από τους 300 στόχους για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ειδικά στο σκέλος των ιδιωτικοποιήσεων και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, η έκθεση αναφέρει πως η Αθήνα είναι πίσω από τους στόχους με μόλις δύο αποκρατικοποιήσεις χαμηλής αξίας να εφαρμόζονται φέτος.

Νέες δηλώσεις Ρέσλερ

Εξάλλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αναμένει οποιαδήποτε  «έκπτωση» στις μεταρρυθμίσεις και ότι η υπομονή των ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την πρόοδο της χώρας στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων εξαντλείται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ