Κίνδυνο παράλυσής της λόγω λιτότητας επισείει η ιταλική στατιστική υπηρεσία
«Από τον Ιανουάριο, δεν θα μπορούμε να δίνουμε στοιχεία» λέει ο επικεφαλής της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας (Istat), προειδοποιώντας πως οι περικοπές που δημόσιων δαπανών κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε παράλυση την υπηρεσία. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να δώσει στατιστικά στοιχεία στην ΕΕ, η Ρώμη, επεσήμανε ο επικεφαλής της Istat, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμα.
«Από τον Ιανουάριο, δεν θα μπορούμε να δίνουμε στοιχεία» λέει ο επικεφαλής της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας (Istat), προειδοποιώντας πως οι περικοπές που δημόσιων δαπανών κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε παράλυση την υπηρεσία.
Σε περίπτωση που δεν μπορεί να δώσει στατιστικά στοιχεία στην ΕΕ, η Ρώμη, επεσήμανε ο επικεφαλής της Istat, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμα.
«Οι περικοπές θέτουν σε κίνδυνο την υπηρεσία» ανέφερε ο πρόεδρος της Istat Ενρίκο Τζιανίνι σε συνέντευξή του στη Repubblica, τονίζοντας: «Από τον Ιανουάριο, δεν θα είμαστε σε θέση να δίνουμε στοιχεία».
Στο πλαίσιο των περικοπών δημόσιων δαπανών της κυβέρνησης Μόντι, ο ετήσιος προϋπολογισμός της Istat θα μειωθεί το 2013 σε επίπεδα μεταξύ 150 και 160 εκατ. ευρώ -ενώ τώρα βρίσκεται στα 176 εκατ. ευρώ.
Ο Τζιανίνι ανέφερε πως η αντίστοιχη γαλλική υπηρεσία έχει διπλάσιο προϋπολογισμό και οι σκανδιναβικές τριπλάσιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Νέες εικόνες από το σπίτι όπου o 30χρονος σκότωσε με κατσαβίδι τον πατέρα του
- Ηνωμένο Βασίλειο: Ιστορικό ρεκόρ ζέστης – «Κοκκίνισε» ο μετεωρολογικός χάρτης
- Κρήτη: Νέα ντοκουμέντα για τους γονείς του 3χρονου κακοποιημένου κοριτσιού– Η έρευνα για τους θανάτους των άλλων 2 παιδιών
- Βγάζουν από διεθνείς τους Σιδηρόπουλο, Παπαδόπουλο
- PPC’s Kozani Data Center Plans Move Ahead
- Λίβανος: Εντολές εκκένωσης για δέκα κοινότητες και κτίρια εξέδωσε το Ισραήλ
- Ο συνιδρυτής της Anthropic ζητά από τις κυβερνήσεις να ελέγξουν την ΑΙ
- Ρολάν Γκαρός: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ρίχνονται στη μάχη – Χτυπάει «κόκκινο» ο υδράργυρος στο Παρίσι!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-150x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442