Ευρεία διυπουργική σύσκεψη για την περιστολή των δαπανών συγκαλεί ο Γ.Στουρνάρας
Σε μακροχρόνιο προγραμματισμό για στοχευμένη περιστολή των κρατικών δαπανών και εξοικονόμηση πόρων προχωρά η κυβέρνηση και, στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, συγκαλεί την Πέμπτη ευρεία διυπουργική σύσκεψη. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του μνημονίου ΙΙ πρέπει τη διετία 2013-14 να εξοικονομηθούν 11,7 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για ισοδύναμα μέτρα, τα οποία θα προτείνει στην τρόικα, αλλά και για πρόσθετες παρεμβάσεις φέτος, αν οι δανειστές εμμείνουν στην κάλυψη των αποκλίσεων του προϋπολογισμού.
Σε μακροχρόνιο προγραμματισμό για στοχευμένη περιστολή των κρατικών δαπανών και εξοικονόμηση πόρων προχωρά η κυβέρνηση και, στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, συγκαλεί την Πέμπτη ευρεία διυπουργική σύσκεψη.
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα των δαπανών πρέπει να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση 11,7 δισ. ευρώ τη διετία 2013- 2014.
Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα συμπεριληφθούν στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Παράλληλα, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για ισοδύναμα μέτρα, τα οποία θα προτείνει στην τρόικα, αλλά και για πρόσθετες παρεμβάσεις φέτος, στην περίπτωση που οι εκπρόσωποι των δανειστών εμμείνουν στην πλήρη κάλυψη των αποκλίσεων του προϋπολογισμού.
Στην αυριανή ευρεία διυπουργική σύσκεψη θα μετάσχουν, οι υπουργοί:
- Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Αναπληρωτής Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας
- Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος
- Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης
- Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης
- Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης
- Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
- Υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος
- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνης Ρουπακιώτης
- και ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τζέφρι Επσταϊν: Για πρώτη φορά ο πρώην πρίγκιπας Αντριου και ο Μάντελσον εμφανίζονται μαζί του σε φωτογραφία
- ΚΚΕ: Με πρόσχημα την κακοποίηση των παιδιών, προωθείται η παρακολούθηση των πάντων από την ΕΕ
- Ιράν: Τον «πρίγκιπα διάδοχο» Παχλαβί ευγνωμονεί ο Ζελένσκι – Συνάντηση στο Παρίσι
- Το Ιράν απειλεί να πλήξει πετρελαϊκές υποδομές στην περιοχή μετά τις απειλές Τραμπ για τη νήσο Χαργκ
- Βολιβία: Ουρουγουανός βαρόνος ναρκωτικών, από τους πλέον καταζητούμενους, εκδίδεται στις ΗΠΑ
- Ιράν: «Σύντομα» τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ θα συνοδεύουν τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ, δηλώνει ο Τραμπ