«Όσο επιμένουμε να μιλάμε μόνο για τους μισθούς και να αγνοούμε τους άμισθους, κάνουμε διάλογο όχι ως κοινωνικοί εταίροι αλλά ως Γραμματείς και Φαρισαίοι», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ.Δασκαλόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας, τονίζοντας ότι «απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΕΒ είναι σήμερα η μεγάλη κοινωνική πληγή της ανεργίας».

Μάλιστα εξέφρασε τη λύπη του, γιατί οι άλλοι κοινωνικοί εταίροι και ιδιαίτερα η ΓΣΕΕ δεν αναδεικνύουν το θέμα αυτό ως πρωτεύον.

Στη συνάντηση ο κ. Δασκαλόπουλος, που απηύθυνε πρόσκληση στους εταίρους για συνάντηση την Τρίτη, επανέλαβε τις θέσεις του ΣΕΒ για τα εργασιακά (περί επαναφοράς του κατώτατου μισθού σε επίπεδα πριν τη μείωση του 22%, τη διατήρηση της ισχύος της μετενέργειας).

Απαντώντας δε σε ερώτηση, σχετικά με την επιστολή- πρόσκληση της ΓΣΕΕ για διάλογο και υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, ο κ. Δασκαλόπουλος, τόνισε: 

«Φαντάζομαι ότι η επιστολή της ΓΣΕΕ αποτελεί τη θετική απάντηση της στην πρόσκληση που ο ΣΕΒ είχε απευθύνει από τις 23 Μαΐου στους κοινωνικούς εταίρους. Γι’ αυτό και ήδη πρότεινα να έχουμε μία συνάντηση, στα γραφεία του ΣΕΒ, την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουλίου».

Η δήλωση Δασκαλόπουλου

Αναλυτικά, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, δήλωσε:

«Στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό επαναλάβαμε τις θέσεις μας, θέσεις γνωστές και καθαρές, σε σχέση με τον κατώτατο μισθό, την μετενέργεια και τα ευρύτερα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων.»

» Ωστόσο, απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΕΒ είναι σήμερα η μεγάλη κοινωνική πληγή της ανεργίας. Και λυπούμαι διότι τόσο η ΓΣΕΕ στην επιστολή της όσο και οι κοινωνικοί εταίροι που προηγήθηκαν στις δηλώσεις τους, δεν αναφέρθηκαν στο πρόβλημα αυτό.»

» Όσο επιμένουμε να μιλάμε μόνο για τους μισθούς και να αγνοούμε τους άμισθους, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, κάνουμε διάλογο όχι ως κοινωνικοί εταίροι αλλά ως Γραμματείς και Φαρισαίοι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο