Συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο του διαλόγου για τα εργασιακά με τους κοινωνικούς εταίρους.

Λίγο νωρίτερα προηγήθηκε συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

Αμέσως μετά τη συνεργασία, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα ούτε την έκρηξη της ανεργίας σταμάτησαν, ούτε την ύφεση μείωσαν, ούτε τα λουκέτα των επιχειρήσεων περιόρισαν.

» Ο υπουργός Εργασίας άνοιξε έναν νέο κύκλο διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για μισθούς και εργασιακά και οφείλουμε να το εκτιμήσουμε, να το αξιοποιήσουμε, αλλά και να το εκμεταλλευτούμε με ειλικρινείς προθέσεις.

» Προτείνουμε ανασχεδιασμό των εργασιακών σε ‘λευκό χαρτί’ και εφ’ όλης της ύλης επαναπροσδιορισμό των συμβάσεων εργασίας, κρατώντας όλα τα θετικά και διορθώνοντας τα λάθη και τις υπερβολές του παρελθόντος.

» Αποδεχθήκαμε την πρόταση της ΓΣΕΕ για συμβασιοποίηση και υπογραφή μιας νέας ΕΓΣΣΕ με μια ελεύθερη και όχι υπό επιτήρηση και κατά παραγγελία συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων.

» Οι κοινωνικοί εταίροι οφείλουμε να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, σοφότεροι, αποφασιστικότεροι και να προχωρήσουμε σε συζητήσεις που θα καταλήξουν σε γενναίες και ρεαλιστικές συμφωνίες με το σκεπτικό ‘Πάθαμε και Μάθαμε’.

» Στις επικείμενες συναντήσεις η οπτική προσέγγισης της ΕΣΕΕ στο μισθολογικό κόστος τόσο της κλαδικής, όσο και της ΕΓΣΣΕ, θα είναι η επαναφορά των κατώτερων αμοιβών σε προ κρίσης επίπεδα και πάγωμα των μισθών για μια τριετία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο