Με «ομόλογα έργου» η Καλιφόρνια θα αποκτήσει τρένο υψηλής ταχύτητας
Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο εγκρίθηκε από την Βουλή της Καλιφόρνια με 21 ψήφους υπέρ έναντι 16 κατά: τη δημιουργία μιας σιδηροδρομικής γραμμής 209 χιλιομέτρων στο τμήμα που ενώνει το Λος Αντζελες με το Σαν Φρανσίσκο. Πάνω σε αυτή τη γραμμή θα κυκλοφορεί το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στις ΗΠΑ. Το συνολικό κόστος της γραμμής αγγίζει τα 68 δισ. δολάρια και η χρηματοδότηση του πρώτου αυτού τμήματος (2,6 δισ. δολάρια) θα γίνει με ομόλογα έργου.
Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο εγκρίθηκε από την Βουλή της Καλιφόρνια με 21 ψήφους υπέρ έναντι 16 κατά: τη δημιουργία μιας σιδηροδρομικής γραμμής 209 χιλιομέτρων στο τμήμα που ενώνει το Λος Αντζελες με το Σαν Φρανσίσκο.
Πάνω σε αυτή τη γραμμή θα κυκλοφορεί το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στις ΗΠΑ με νέους σταθμούς σε σημεία αιχμής, αεροδρόμια κλπ.
Το συνολικό κόστος της γραμμής αγγίζει τα 68 δισ. δολάρια και η χρηματοδότηση του πρώτου αυτού τμήματος (2,6 δισ. δολάρια) θα γίνει με ομόλογα έργου.
Παράλληλα, η Καλιφόρνια θα λάβει άλλα 3,2 δισ. δολάρια από ομοσπονδιακά κονδύλια. Όπως αναφέρει το BBC, αυτό γίνεται εφικτό επειδή άλλες Πολιτείες δεν επιθυμούσαν να πάρουν τα χρήματα αυτά για να προχωρήσουν σε αντίστοιχο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, Τζέρι Μπράουν, είναι από τους πλέον ένθερμους οπαδούς του έργου, θεωρώντας ότι ανταποκρίνεται στις μελλοντικές οικονομικές και δημογραφικές ανάγκες της Πολιτείας.
Σημειώνεται ότι η Καλιφόρνια είναι η πολυπληθέστερη των Ηνωμένων Πολιτειών με σχεδόν 38 εκατομμύρια κατοίκους.
Αντίθετα, αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες εκτιμούν ότι πρόκειται για σπατάλη χρημάτων, που η Καλιφόρνια έτσι κι αλλιώς δεν έχει να διαθέσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Συνελήφθη και η σύζυγος του 54χρονου για συνέργεια στη δολοφονία του 20χρονου – Το τροχαίο και η ενέδρα θανάτου
- Η οικονομία είναι η πραγματική αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη
- Η εμφάνιση της Σάρα Πόλσον στο Met Gala θέλησε να χλευάσει τον ακραίο πλούτο – Πέτυχε το αντίθετο
- Brain regain: Φορο-μπόνους για επιστήμονες που επιστρέφουν Ελλάδα – Η διαδικασία
- Ο Λανουά γλιτώνει την απολογία – Σκοτάδι και χάος στη διαιτησία
- Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον Κηφισό – ΄Ενας τραυματίας


