Φέντερερ-Τζόκοβιτς και Μάρεϊ-Τσόνγκα για μια θέση στον τελικό
Ραντεβού στον ημιτελικό του Γουίμπλεντον έκλεισαν Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, οι οποίοι ξεπέρασαν με ευκολία το εμπόδιο των Γιούζνι και Μάγερ αντίστοιχα στα προημιτελικά. Έτσι οι δύο τους θα δώσουν μάχη για μια θέση στον τελικό του θεσμού. Στον άλλο ημιτελικό θα κοντραριστούν ο Άντι Μάρεϊ και ο Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα.
Ραντεβού στον ημιτελικό του Γουίμπλεντον έκλεισαν Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, οι οποίοι ξεπέρασαν με ευκολία το εμπόδιο των Γιούζνι και Μάγερ αντίστοιχα στα προημιτελικά. Έτσι οι δύο τους θα δώσουν μάχη για μια θέση στον τελικό του θεσμού.
Χωρίς… φρένο ο Ελβετός Φέντερερ, παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη μέση (φόρεσε ειδικό μπλουζάκι για να περιορίσει τον πόνο), συνέτριψε τον Ρώσο αντίπαλό του Μίχαϊλ Γιούζνι, ο οποίος σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν έδειξε ικανός, έστω για να τον δυσκολέψει. Άλλωστε, το τελικό 6-1, 6-2, 6-2 από τον «βασιλιά», σε 92 μόλις λεπτά, τα λέει όλα…
Ο Φέντερερ θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον Τζόκοβιτς στο Γουίμπλεντον, στην προσπάθειά του να κατακτήσει το 7ο τρόπαιο στο Λονδίνο, 17ο Γκραν Σλαμ στο σύνολο, αλλά και να επιστρέψει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.
Ο «Νόλε» είχε επίσης εύκολο απόγευμα απέναντι στον Γερμανό Φλοριάν Μάγερ, επικρατώντας με 6-4, 6-1, 6-4 και θα δώσει το παρών για ένατη διαδοχική φορά σε ημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ.
Μάρεϊ – Τσόνγκα στον άλλο ημιτελικό
Μια νίκη μακριά από το να ξορκίσει την κατάρα των Βρετανών στο Γουίμπλεντον βρίσκεται ο Άντι Μάρεϊ, ο οποίος θα την αναζητήσει στον ημιτελικό με αντίπαλο τον Γάλλο Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα.
Την Τετάρτη, σε έναν συναρπαστικό αγώνα στο κεντρικό κορτ, παρουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, ο Μάρεϊ επιβλήθηκε 6-7 (5-7), 7-6 (8-6), 6-4, 7-6 (7-4) του στενού φίλου του, Ισπανού Νταβίντ Φερέρ ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του θεσμού.
Αντίπαλος του Μάρεϊ θα είναι ο Γάλκις Τσόνγκα που φτάνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά, αφού το 2011 είχε αποκλείσει τον Ρότζερ Φεντερερ. Στα προημιτελικά με 17 άσους και 43 winners νίκησε 7-6 (7-5), 4-6, 7-6 (7-3), 6-2 τον Γερμανό Φίλιπ Κολσράιμπερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 3-3: Δεν κέρδισε, αλλά έφυγε χαρούμενη σε απίθανο ματς
- Το συγκινητικό αντίο του Πολονάρα στο μπάσκετ: «Να με θυμάστε γι’ αυτό που ήμουν»
- Ρώμη: Δύσβατος ο δρόμος της Σάκκαρη
- Ο Φάμπρεγκας δεν σκέφτεται (ακόμα) την Πρέμιερ Λιγκ
- Η κλήρωση για το τουρνουά της Ρώμης: Με Μαχάτς στον πρώτο γύρο ο Τσιτσιπάς (vid)
- Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-2: Μια «ανάσα» από το πρωτάθλημα οι «πράσινοι» με ανατροπή (vid)
- LIVE: Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι
- Μαρκ Ίτον: Πώς μια πεντάλεπτη κουβέντα με τον θρυλικό Γουίλτ Τσάμπερλεν οδήγησε σε μια καριέρα 12 ετών στο NBA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442