Εργαστήρια για Παιδιά στη Περιφερειακή Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαριλάου
Από τις 25 έως και τις 28 Ιουνίου και από τις 2 έως και τις 5 Ιουλίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εργαστήρια και δράσεις για παιδιά από 5 έως 15 ετών, στην Περιφερειακή Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαριλάου και στην ευρύτερη περιοχή με την καθοδήγηση εθελοντών της βιβλιοθήκης. Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης, […]
Από τις 25 έως και τις 28 Ιουνίου και από τις 2 έως και τις 5 Ιουλίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εργαστήρια και δράσεις για παιδιά από 5 έως 15 ετών, στην Περιφερειακή Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαριλάου και στην ευρύτερη περιοχή με την καθοδήγηση εθελοντών της βιβλιοθήκης.
Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας, με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» της Αστικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Future Library».
Η οργάνωση «Future Library» με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) προχωράει μέσα στο καλοκαίρι του 2012 στην ανακαίνιση οκτώ βιβλιοθηκών της Κεντρικής Μακεδονίας, εκ των οποίων οι τέσσερεις προέρχονται από το δίκτυο βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης (Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου και Παιδικές Βιβλιοθήκες Άνω Πόλης – Κτίριο Κρίσπου – Ξηροκρήνης και Ορέστου).
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από τις 09:30 έως τις 12:00 και το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
25/6 και 26/6/2012 Θέμα: «Πως μια γλάστρα μπορεί να μετατραπεί σε έργο τέχνης της βιβλιοθήκης;»
27/6/2012 Θέμα: «Πόσα βήματα χρειάζονται για να φτάσουμε στη βιβλιοθήκη και τι χρώμα έχουν;»
28/6/2012 Θέμα: «Τι σχέδια χρειάζεται να έχει μία πινακίδα για να μας οδηγήσει εύκολα στη βιβλιοθήκη;»
Επίσης, μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου (2 έως 5/7/2012) θα λειτουργούν στη βιβλιοθήκη θεματικές εκθέσεις βιβλίων. Παράλληλα προγραμματίζονται δράσεις σε πλατείες, πάρκα και σχολεία της περιοχής Χαριλάου. Όλες οι δράσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες, από τις 19:00 έως 21:00. Το παράλληλο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
2/7/2012 – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Στην αυλή του 79ου Δημοτικού σχολείου, γυμναστές του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν πρόγραμμα kids aerobic και κυκλικής γυμναστικής με τη συμμετοχή των παιδιών.
3/7/2012 – ΘΕΑΤΡΟ Στο Αμφιθέατρο του πάρκου της Νέας Ελβετίας θα πραγματοποιηθούν θεατρικά εργαστήρια. – Θεατρικό παιχνίδι – εργαστήριο, από εθελοντές ηθοποιούς, συγγραφείς και μουσικούς, που θα ζωντανέψουν ιστορίες αγαπημένων τους βιβλίων. – Οι τελειόφοιτοι της σχολής θεάτρου «Βασίλης Διαμαντόπουλος» θα πραγματοποιήσουν μία διασκευή του έργου «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά. Θα προηγηθούν αυτοσχέδια σκετσάκια, με τη συμμετοχή παιδιών από το κοινό.
4/7/2012 ΜΟΥΣΙΚΗ Στο Αμφιθέατρο του πάρκου της Νέας Ελβετίας θα πραγματοποιηθούν μουσικές δράσεις. – Το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης θα τραγουδήσει με τα παιδιά αγαπημένα τους τραγούδια, με τη συνοδεία πιάνου. – Η Ροκ μπάντα του Ωδείου Σαμαρά θα παίξει μουσική, με τη συνοδεία χορωδίας, που θα δημιουργηθεί από τα παιδιά που θα παραβρεθούν.
5/7/2012 ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Στο πάρκο του «Φωκά» στην περιοχή Χαριλάου, θα πραγματοποιηθούν εικαστικά εργαστήρια από εθελοντές της βιβλιοθήκης. – Εργαστήρι πηλού για παιδιά – Εργαστήρι γλυπτικής με χαρτόκουτα. – Εργαστήρι βιβλιοδεσίας. – Χορευτικό Finale: Χορογραφία hip-hop με τη συμμετοχή των παιδιών σε βασικές κινήσεις και αυτοσχεδιασμούς.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας