Την Παρασκευή 6 Ιουλίου (13:00 ώρα Ελλάδας) ορίστηκε η κλήρωση της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2012-13. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στη Βαρκελόνη και συγκεκριμένα στο “Mediapro Auditorium”. Επικεφαλής ομίλου θα τεθεί ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής της διοργάνωσης, ενώ και ο πρωταθλητής 2011 Παναθηναϊκός θα εκπροσωπήσει το ελληνικό μπάσκετ. Από την κλήρωση θα διαμορφωθούν τέσσερις όμιλοι των 6 (24 ομάδες), ενώ νωρίτερα θα βγουν μέσω κληρωτίδας και τα ζευγάρια των προκριματικών (8 ομάδες), από τους οποίους θα προκύψει η μία ομάδα που εξασφαλίζει το τελευταίο εισιτήριο. Την πρόκριση για τη φάση των «16» εξασφαλίζουν οι τέσσερις πρώτοι. Για πρώτη φορά φέτος, στο top-16 οι όμιλοι θα είναι μόνο δύο, με οχτώ ομάδες σε κάθε έναν. Αυτό σημαίνει πως κάθε ομάδα θα δίνει 14 αγώνες (7 εντός – 7 εκτός), από τους οποίους θα κρίνεται η πρόκριση στα προημιτελικά. Για πρώτη φορά επίσης δεν θα υπάρχει διαδικασία κλήρωσης για τη φάση των «16», καθώς θα είναι προκαθορισμένο σε ποιον όμιλο τοποθετούνται οι ομάδες με βάση την κατάταξή τους στην κανονική περίοδο.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Η έρευνα του CIES δείχνει ότι στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός (6,2%) και ο ΠΑΟΚ (6.1%) δίνουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες Κ21. Ο στόχος των Πειραιωτών φάνηκε από τις αλλαγές και τις σημαντικές επενδύσεις στα τμήματα υποδομής ακόμη και μεσούσης της σεζόν. Και αυτό θα συνεχιστεί, με στόχο τους νέους «Μουζακίτηδες».
Ο ιδιοκτήτης της Χάποελ Τελ Αβίβ, Οφέρ Γιανάι αποκάλυψε ότι ο Βασίλιε Μίσιτς έχασε πέντε κιλά από τότε που η κοπέλα του άρχισε να του μαγειρεύει. Μάλιστα ένιωσε την ανάγκη να την ευχαριστήσει.
Η Μπαρτσελόνα είπε «ευχαριστώ» στην Τζιρόνα που έκοψε βαθμούς από τη Ρεάλ «κλείδωσε» τον τίτλο στη La Liga επί της ουσίας και πλέον σκέφτεται τον επαναληπτικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης
Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Φούλαμ στο Άνφιλντ, με τον 17χρονο διεθνή Άγγλο Ενγκουμόχα να ανοίγει το σκορ στο 36' και τον Σαλάχ να «σφραγίζει» τη νίκη με εντυπωσιακό τελείωμα στο 40'.