«Συγγνώμη που έκλεβα την Εφορία» λέει στους Βρετανούς ο κωμικός Τζίμι Καρ
Μία μέρα μετά το σάλο που προκλήθηκε στη Βρετανία από την είδηση ότι επώνυμοι πολίτες έχουν βρει «νόμιμους» τρόπους να κλέβουν την Εφορία, ο κορυφαίος κωμικός Τζίμι Καρ, εμφανίστηκε δημόσια για να ζητήσει συγγνώμη από τους συμπολίτες του. «Λυπάμαι», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας: «ο οικονομικός μου σύμβουλος με ρώτησε: 'θέλεις να πληρώνεις λιγότερους φόρους; Είναι νόμιμο. Και εγώ απάντησα 'ναι'».
Μία μέρα μετά το σάλο που προκλήθηκε στη Βρετανία από την αποκάλυψη των Times ότι επώνυμοι πολίτες έχουν βρει «νόμιμους» τρόπους να κλέβουν την Εφορία, ο κορυφαίος κωμικός Τζίμι Καρ, εμφανίστηκε δημόσια για να ζητήσει συγγνώμη από τους συμπολίτες του.
Από το twitter ο Βρετανός κωμικός, ο οποίος συμμετείχε και στους εορτασμούς για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ, είπε:
«Ο κόσμος θα θεωρήσει ότι θα το πάρω ελαφρά το ζήτημα, αλλά δεν πρόκειται. Είναι σοβαρό ζήτημα και έκανα λάθος. Ο οικονομικός μου σύμβουλος με ρώτησε: ‘θέλεις να πληρώνεις λιγότερους φόρους με νόμιμο τρόπο;’ και εγώ απάντησα ‘ναι’».
Ο νόμιμος τρόπος που επικαλείται ο κωμικός είναι το περίφημο Κ2 μέσω του οποίου τουλάχιστον 1.100 Βρετανοί γλιτώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε φόρους.
Οι αποδοχές του φορολογούμενου μεταφέρονται σε μια εταιρεία στις Νήσους Γκέρνσεϊ, έναν από τους πλέον γνωστούς φορολογικούς παραδείσους στη Μάγχη. Στη συνέχεια η εταιρεία «δανείζει» χρήματα στον φορολογούμενοι για να ζήσει. Και αυτά τα χρήματα εκπίπτουν…
{{{ map }}}
Με άλλα λόγια, ο Τζίμι Καρ απέκρυψε εισοδήματα 4,1 εκατομμυρίων ευρώ.
Για το ζήτημα ρωτήθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος βρισκόταν στο Μεξικό για τη Σύνοδο της G20.
Οι πολίτες πληρώνουν χρήματα για να παρακολουθήσουν τα σόου του. Είναι λάθος εκείνος να παίρνει τα χρήματα και να τα διαχειρίζεται με τέτοιο τρόπο, είπε ο Κάμερον.
Ο ηγέτης των Εργατικών κινήθηκε σε διαφορετική γραμμή: «προφανώς είναι λάθος να κλέβει κανείς φόρους, αλλά οι πολιτικοί καλά θα κάνουν να μην δίνουν μαθήματα ηθικής. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να κλείσουν τις πόρτες σε τέτοιους φορολογικούς παραδείσους» τόνισε ο Εντ Μίλιμπαντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442