
Περιμένω συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Αντ.Σαμαρά, δήλωσε ο Φ.Κουβέλης
Μήνυμα ότι η ΔΗΜΑΡ προτάσσει τα σημεία προγραμματικής σύγκλισης, καθώς και το ζήτημα της φερεγγυότητας των προσώπων που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση έστειλε ο Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο των διεργασιών για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι αναμένει συγκεκριμένες απαντήσεις επ' αυτών από τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο Φώτης Κουβέλης πρόκειται να συναντηθεί εντός της ημέρας με τον Αντώνη Σαμαρά.
Μήνυμα ότι η ΔΗΜΑΡ προτάσσει τα σημεία προγραμματικής σύγκλισης, καθώς και το ζήτημα της φερεγγυότητας των προσώπων που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση έστειλε ο Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο των διεργασιών για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι αναμένει συγκεκριμένες απαντήσεις επ’ αυτών από τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο Φώτης Κουβέλης πρόκειται να συναντηθεί εντός της ημέρας με τον Αντώνη Σαμαρά.
Όπως δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Η παραδοχή μας εξακολουθεί να είναι ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση, με συγκεκριμένο περιεχόμενο πολιτικής, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και ότι χρειάζεται διαπραγμάτευση για πολιτικές του μνημονίου.
»Προτάσσονται τα σημεία προγραμματικής συμφωνίας. Αναφέρθηκα και στην φερεγγυότητα των προσώπων. Αναμένω πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Αντώνη Σαμαρά.
»Θεωρώ ότι επιταχύνεται η διαδικασία. Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση το συντομότερο. Τις επόμενες ώρες, είναι δυνατόν, εάν υπάρξει σύμπτωση σε αυτά τα σημεία, να προχωρήσουμε».
Έτσι, όπως όλα δείχνουν, επιταχύνονται οι διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, που ακολούθησαν.
Ο Φ.Κουβέλης έχει ζητήσει απάντηση επί των 7 σημείων που έχει προτείνει η ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση, ενώ έχει θέσει και θέμα φερεγγυότητας προσώπων.
Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν έχει θέσει ως όρο την μη ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο άλλα στελέχη θέτουν μετ’ επιτάσεως το θέμα των προσώπων, ακόμη και του προέδρου της ΝΔ.
Σε αυτό το κλίμα βρίσκεται, για παράδειγμα, ο Οδυσσέας Βουδούρης, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ 99,5.
Ο Νίκος Μπίστης δήλωσε στον ίδιο σταθμό ότι δεν υπάρχει βέτο για κανένα πρόσωπο (είτε πρωθυπουργού, είτε υπουργού) αλλά υπάρχει συζήτηση.
Στη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ακούστηκαν αντίθετες φωνές στο ενδεχόμενο συνεργασίας, αλλά τελικά υιοθετήθηκε η εισήγηση του Φ.Κουβέλη.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των 17 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, υπάρχουν τρεις (Οδυσσέας Βουδούρης, Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Μιχελογιαννάκης) που διαγράφηκαν από το ΠΑΣΟΚ επειδή καταψήφισαν το πρώτο ή το δεύτερο μνημόνιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442