«Ναυμαχία» μεταξύ NEL και Blue Star για τη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη
«Φουρτούνες» προκάλεσε η απόφαση της Blue Star Ferries να καταθέσει αίτηση στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) για δρομολόγηση από τις αρχές Ιουλίου του νεότευκτου Blue Star Patmos στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. Η NEL Lines αντέδρασε άμεσα, ζητώντας να μην εγκριθεί το αίτημα, το οποίο τελικά μετατέθηκε να συζητηθεί την Παρασκευή, ενώ από την πλευρά της η Blue Star Ferries φέρεται αποφασισμένη να μην κάνει πίσω.
«Φουρτούνες» προκάλεσε η απόφαση της Blue Star Ferries να καταθέσει αίτηση στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) για δρομολόγηση από τις αρχές Ιουλίου του νεότευκτου Blue Star Patmos στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη.
Η NEL Lines αντέδρασε άμεσα, ζητώντας να μην εγκριθεί το αίτημα, το οποίο τελικά μετατέθηκε να συζητηθεί την Παρασκευή, ενώ από την πλευρά της η Blue Star Ferries φέρεται αποφασισμένη να μην κάνει πίσω.
Σημειώνεται ότι στη γραμμή Πειραιάς, Χίος, Μυτιλήνη, δραστηριοποιούνται ήδη η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, η «Hellenic seaways», αλλά και το φορτηγό οχηματαγωγό «Πελαγίτης».
Φορείς της ακτοπλοΐας, υπενθυμίζουν ότι από το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου προκύπτει το 85% του ετήσιου τζίρου και έχοντας βγει από έναν δύσκολο χειμώνα οι εταιρείες προσπαθούν αυτή την περίοδο να «βγάλουν τα σπασμένα» σε μια προσπάθεια να μην αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Τυπικά τα αιτήματα δρομολόγησης κατατίθενται στις αρχές του έτους, ωστόσο είθισται να γίνεται εξαίρεση σε περίπτωση νεότευκτου πλοίου. Μετά την αντιπαράθεση για το μοίρασμα της πίτας του Βορειοανατολικού Αιγαίου, πάντως, και εφόσον δεν ληφθεί απόφαση ούτε στις 22 Ιουνίου, το Blue Star Patmos δεν αποκλείεται να μείνει δεμένο στο λιμάνι επ’ αόριστον, με τα 80 μέλη του πληρώματός του εν αναμονή.
Στο ΣΑΣ αναμένεται να εξεταστεί και το αίτημα για δρομολόγηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Νήσος Μύκονος» για τη γραμμή Πειραιάς, Σύρος, Μύκονος, Εύδηλος, Καρλόβασι Σάμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ
- Ολυμπιακός: Η 11άδα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (pic)
- Για διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθησαν δύο ανήλικοι στην Άρτα
- Πέθανε ο αδερφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Είχε βρεθεί τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στο γραφείο του
- Αταμάν: «Στο δεύτερο μέρος παίξαμε καλύτερη άμυνα»
- Χανιά: Συλλαλητήρια για να κλείσει η βάση της Σούδας – «Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο»
