«Ναυμαχία» μεταξύ NEL και Blue Star για τη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη
«Φουρτούνες» προκάλεσε η απόφαση της Blue Star Ferries να καταθέσει αίτηση στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) για δρομολόγηση από τις αρχές Ιουλίου του νεότευκτου Blue Star Patmos στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. Η NEL Lines αντέδρασε άμεσα, ζητώντας να μην εγκριθεί το αίτημα, το οποίο τελικά μετατέθηκε να συζητηθεί την Παρασκευή, ενώ από την πλευρά της η Blue Star Ferries φέρεται αποφασισμένη να μην κάνει πίσω.
«Φουρτούνες» προκάλεσε η απόφαση της Blue Star Ferries να καταθέσει αίτηση στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) για δρομολόγηση από τις αρχές Ιουλίου του νεότευκτου Blue Star Patmos στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη.
Η NEL Lines αντέδρασε άμεσα, ζητώντας να μην εγκριθεί το αίτημα, το οποίο τελικά μετατέθηκε να συζητηθεί την Παρασκευή, ενώ από την πλευρά της η Blue Star Ferries φέρεται αποφασισμένη να μην κάνει πίσω.
Σημειώνεται ότι στη γραμμή Πειραιάς, Χίος, Μυτιλήνη, δραστηριοποιούνται ήδη η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, η «Hellenic seaways», αλλά και το φορτηγό οχηματαγωγό «Πελαγίτης».
Φορείς της ακτοπλοΐας, υπενθυμίζουν ότι από το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου προκύπτει το 85% του ετήσιου τζίρου και έχοντας βγει από έναν δύσκολο χειμώνα οι εταιρείες προσπαθούν αυτή την περίοδο να «βγάλουν τα σπασμένα» σε μια προσπάθεια να μην αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Τυπικά τα αιτήματα δρομολόγησης κατατίθενται στις αρχές του έτους, ωστόσο είθισται να γίνεται εξαίρεση σε περίπτωση νεότευκτου πλοίου. Μετά την αντιπαράθεση για το μοίρασμα της πίτας του Βορειοανατολικού Αιγαίου, πάντως, και εφόσον δεν ληφθεί απόφαση ούτε στις 22 Ιουνίου, το Blue Star Patmos δεν αποκλείεται να μείνει δεμένο στο λιμάνι επ’ αόριστον, με τα 80 μέλη του πληρώματός του εν αναμονή.
Στο ΣΑΣ αναμένεται να εξεταστεί και το αίτημα για δρομολόγηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Νήσος Μύκονος» για τη γραμμή Πειραιάς, Σύρος, Μύκονος, Εύδηλος, Καρλόβασι Σάμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετ’ εμποδίων οι αιτήσεις για το fuel pass – Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί
- LIVE: Νάπολι – Μίλαν
- Οι επιθέσεις στη Γάζα συνεχίζουν: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά σε σχολείο
- Για ποιο λόγο συνάντησε τον Εμμανουήλ Καραλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
- Ανταρσία στους MAGA: Το Ιράν, ο νεκρός Τσάρλι, ο «Τρελός βασιλιάς» Τραμπ και οι προδομένοι influencers
- Ίσως ο Τραμπ δεν είχα καταλάβει τι κρυβόταν πίσω από τον «εύκολο» πόλεμο που υποσχέθηκε ο Νετανιάχου στο Ιράν
- Ο Καμαβινγκά χάνει στη Ρεάλ και κερδίζει στην Premier League
- Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει το «βαθύ» κράτος ακόμα πιο «βαθύ», εργαλειοποιώντας τα ίδια του τα σκάνδαλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442