Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και η Τσεχία στα προημιτελικά με νίκη 1-0 επί της Πολωνίας

Και η Τσεχία στα προημιτελικά με νίκη 1-0 επί της Πολωνίας

Την πρόκριση στα προημιτελικά του EURO 2012, και μάλιστα ως πρώτη του Α' ομίλου, πανηγύρισε στο Βρότσλαβ η Τσεχία. Με γκολ του Γίρατσεκ στο 72', η ομάδα του Μίχαλ Μπίλεκ επικράτησε 1-0 της Πολωνίας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, και με έξι βαθμούς πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αφήνοντας εκτός νυμφώνος τους συνδιοργανωτές του τουρνουά, οι οποίοι έμειναν τελευταίοι με δύο βαθμούς.

Την πρόκριση στα προημιτελικά του EURO 2012, και μάλιστα ως πρώτη του Α’ ομίλου, πανηγύρισε στο Βρότσλαβ η Τσεχία. Με γκολ του Γίρατσεκ στο 72′, η ομάδα του Μίχαλ Μπίλεκ επικράτησε 1-0 της Πολωνίας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, και με έξι βαθμούς πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αφήνοντας εκτός νυμφώνος τους συνδιοργανωτές του τουρνουά, οι οποίοι έμειναν τελευταίοι με δύο βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι, υπό την παρότρυνση των φιλάθλων τους, ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και έψαξαν το γρήγορο γκολ, αφού γνώριζαν πως μόνο με νίκη προκρίνονταν στους «8».

Μόλις στο 2′ ο Ντούντκα επιχείρησε ανάποδο «ψαλίδι», που έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τσεχ, στο 10′ ο Λεβαντόφσκι από το ύψος του πέναλτι αστόχησε πιεζόμενος, την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μπένις στο 13′, ενώ στο 22′ την προσπάθεια του ίδιου παίκτη εξουδετέρωσε ο Τσεχ.

Σταδιακά, όμως, οι Τσέχοι ισορρόπησαν το ματς, καθώς μάλιστα η ισχυρή νεροποντή που έπληξε το Βρότσλαβ, δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Η μοναδική αξιόλογη φάση στο υπόλοιπο του ημιχρόνου ήταν ένα σουτ του Πίλαρ στο 41′, το οποίο απέκρουσε ο Τιτόν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσεχία πήρε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και κράτησε τους Πολωνούς μακριά από την εστία του Τσεχ, όμως η εξέλιξη του αγώνα στη Βαρσοβία υποχρέωσε τους παίκτες του Μίχαλ Μπίλεκ να ανοιχτούν, αφού η ισοπαλία πλέον δεν τους αρκούσε.

Δημιούργησαν κάποιες φάσεις, με σημαντικότερη αυτή του 65ου λεπτού, όταν ο Τιτόν εξουδετέρωσε ενστικτωδώς την κοντινή κεφαλιά του Σίβοκ, όμως στο 72΄ δικαιώθηκαν για την επιμονή τους.

Ενα λάθος των Πολωνών στο κέντρο έδωσε την ευκαιρία στην Τσεχία να φύγει στην αντεπίθεση, ο Μπάρος τροφοδότησε τον Γίρατσεκ και ο τελευταίος απέφυγε έναν αντίπαλο και πλάσαρε ψύχραιμα τον Τιτόν, «ανοίγοντας» το σκορ. Το γκολ αυτό έκρινε και την αναμέτρηση, αφού οι οικοδεσπότες (που ήδη παρουσίαζαν πολύ άσχημο πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο) κατέρρευσαν ψυχολογικά και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Αντίθετα, οι Τσέχοι κατάφεραν να ξεπεράσουν το σοκ της «βαριάς» ήττας με 4-1 από τη Ρωσία στην πρεμιέρα και, όχι μόνο να περάσει στους «8», αλλά να πάρει και την πρώτη θέση στον Α΄ όμιλο, περιμένοντας πλέον τον αντίπαλό της (τον δεύτερο του Β΄ ομίλου) στον προημιτελικό της Βαρσοβίας, στις 21 Ιουνίου.

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκοτία)

Κίτρινες: Μουράφσκι, Πολάνσκι, Βασιλέφσκι, Μπλαζικόφσκι, Περκίς – Λιμπέρσκι, Πλάσιλ, Πέκχαρτ

ΤΣΕΧΙΑ (Μίχαλ Μπίλεκ): Τσεχ, Γκέμπρε Σελασιέ, Κάντλετς, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Γίρατσεκ (84΄ Ράιτοραλ), Χούμπσμαν, Πλάσιλ, Πίλαρ (88΄ Ρέζεκ), Κόλαρ, Μπάρος (90΄+ Πέκχαρτ)

ΠΟΛΩΝΙΑ (Φράντισεκ Σμούντα):
Τιτόν, Πίτσεκ, Βασιλέφσκι, Περκίς, Μπένις, Μπλαζικόφσκι, Ντούντκα, Πολάνκσι (56΄ Γκροσίνσκι), Ομπρανιάκ (73΄ Μπρόζεκ), Μουράφσκι (73΄ Μιερζεγέφσκι), Λεβαντόφσκι

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024